Notícies

Manifest per posposar les activitats sardanistes pel coronavirus
Dj. 19-Mar-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya i la Federació de Cobles de Catalunya han llançat un manifest conjunt per incentivar que les activitats sardanistes que es veuen afectades pel coronavirus s'ajornin en lloc de cancel·lar-se definitivament.

La idea és que "es reprogramin tan bon punt les autoritats ho permetin" perquè se celebrin aquest 2020 igualment. D'aquesta manera s'ajudarà a mantenir les cobles, ja que els seus integrants i les seves famílies depenen en part d'aquests ingressos. Aquesta situació és sobretot important en un moment en què moltes empreses estan acomidant personal, o aplicant ERTEs i reduccions de sou. I encara més greu en el sector cultural i musical.

Aquesta sol·licitud suposarà una complicació als calendaris d'activitats sardanistes d'arreu del territori, ja que concentrarà les activitats d'un part de l'any al llarg del període restant. Per tant, és molt important que hi hagi una tasca conscient de coordinació de dates i territoris per part de tothom per evitar solapaments. Des de la Confederació Sardanista de Catalunya i la Federació de Cobles de Catalunya es treballarà per evitar-ho el màxim possible. Una bona eina serà l'agenda del Portalsardanista. Malgrat les dificultats laborals d'aquests dies, la gestió de teletreball que es va desenvolupar des de la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya està donant fruits i l'agenda es pot actualitzar gairebé cada dia, com fins ara. En aquest sentit, és important que totes les activitats noves i modificacions de les ballades, concerts, concursos i Aplecs s'enviïn al correu electròni infosardana@confsardanista.cat.

El manifest el signen els presidents de la Confederació Sardanista de Catalunya i la Federació de Cobles de Catalunya, Xavier Tresserras i Jordi Curós, respectivament.