Notícies

'Llums, música,... acció!', l'espectacle de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa per celebrar els seus 40 anys
Dl. 07-Gen-2019

Aquest proper diumenge 27 de gener s'estrenarà una nova proposta amb la cobla com a part musical destacada: Llums, música,... acció!, impulsada per l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, en el marc del seu 40è aniversari. Serà al Teatre Tarragona (Rambla Nova, 11, a Tarragona), a les 18:00 h., amb la cobla Reus Jove, la companyia de teatre La Missiva i la companyia de dansa BSO Dance.

La proposta recopila les bandes sonores de diverses pel·lícules, com La vida és bella, Indiana Jones, La la land, James Bond o West Side Story. La diferència amb d'altres espectacles d'aquest tipus és que té argument, de manera que s'hi barreja teatre, música i dansa a través d'una història que ens transporta al Hollywood de les estrelles. A l'espectacle hi participen la companyia teatral La Missiva, la cobla Reus Jove en formació de big band i la companyia de dansa BSO Dance a través de les coreografies, amb un total de 9 actors, 14 músics i 7 ballarins. La creació del projecte es va endegar el passat mes de juliol.

Les entrades es poden comprar per internet o bé a les taquilles del Teatre Tarragona, en el seu horari habitual. El seu preu és de 12 € però estudiants i jubilats el poden aconseguir per només 10 €. Es considera un espectacle per a tota la família i té una durada d'1 hora i mitja. Llums, música,... acció! té la voluntat de voltar per tot el territori català. Es pot contractar a través de astgn@tinet.org o al 609 607 481.

Aquest espectacle enceta els diversos esdeveniments de celebració dels 40 anys de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa. Aquesta entitat té previstes d'altres activitats per a l'efemèride, com ara pujar a Montserrat el dissabte 13 d'abril, participar a l'Aplec Internacional de Copenhaguen del 26 al 28 d'abril o organitzar una rotllana que envolti la catedral tarragonina per ballar una sardana el diumenge 16 de juny en el marc del Dia Universal de la Sardana.

L'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa s'autodefineix com "un grup de colles de Tarragona que estimem la sardana i la cultura catalana, que gaudim ballant i ensenyant a ballar desde els més menuts als més grans". Però també organitzen d'altres activitats, com una comparsa de Carnestoltes, concerts i ballades de sardanes o gravacions de discs. El seu vessant més conegut a nivell territorial són les seves colles de sardana esportiva que ballen a les categories Alevina, Infantil, Juvenil, Gran i Veterana.

La Missiva és una jove companyia de teatre barcelonina, creada el 2017. Són alumnes de la reconeguda escola d'art dramàtic Nancy Tuñón i ja han desenvolupat 2 projectes abans d'aquest, que serà la seva 1a gran producció. La companyia està a càrrec del guió, la direcció escènica i la representació.

De la seva banda, BSO Dance neix l’any 2018, justament a redós de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, a partir de la inquietud de diversos components de les seves colles amb formació en dansa clàssica i contemporània, per poder coreografiar i presentar en públic altres tipus de música. El grup ha triomfat i s'ha anat ampliant amb alumnes de les més prestigioses escoles de dansa de Tarragona formant un grup jove i al mateix temps molt preparat. A Llums, música,.. acció! hi presentaran 7 coreografies creades especialment per a l'espectacle.

La cobla Reus Jove és una formació coneguda dins del món de la sardana i els concerts per a cobla, tot fusionant-se amb d'atres instruments i formacions: orquestra simfònica, trio de jazz, saxo i piano, caixó flamenc, corals, i recentment amb el grup Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Es va fundar el 1997 i ha actuat arreu dels Països Catalans, a l'Estat espanyol, Anglaterra, Bèlgica, Estònia, França, Holanda, Luxemburg, Polònia i Suècia. Ha gravat 9 discs de música per a cobla i sardanes. En aquest espectacle actua amb una formació de cobla-big band ampliada amb 3r trompeta, percussió, bateria, piano i, ocasionalment, saxos, tuba i clarinets.