Notícies

'Llum', el nou espectacle de la Marinada amb fusió de cobla i flamenc en català
Dl. 24-Feb-2020

La cobla Marinada ha presentat un nou projecte musical: Llum, en què fusiona el so de la cobla amb el cant flamenc, en català, o el jazz per interpretar diverses cançons de protesta.

Llum és un recull de cançons i poemes musicats que evoquen la lluita dels pobles al llarg de la història i els territoris , amb diversitat geogràfica i temporal. Tanmateix, des de la cobla es vol remarcar sobretot que la seva tria correspon a la qualitat i importància emocional, no tant al concepte polític. Així, s'hi poden escoltar Què volen aquesta agent, de Maria del Mar Bonet; Al alba, de Luis Eduardo Aute; Pare, de Joan Manuel Serrat; Jo vinc d'un silenci, de Raimon o Te recuerdo Amanda, de Víctor Jara, entre d'altres.

Aquestes peces tan conegudes estan arranjades per a cobla gràcies a Vicenç Martín, que ja va col·laborar amb la Marinada anteriorment, i que també dirigeix i toca la guitarra a l'espectacle. David Domínguez s'ocupa de la percussió, sobretot el cajón. L'actor Albert Estengre guia el públic i la part vocal és del cantaor en català Pere Martínez, qui ha desenvolupat diversos projectes de cante experimental per transgredir gèneres i normes. De fet, aquesta és una mica la idea de Martí Fontclara, impulsor del projecte. La seva proposta vol fusionar dels sons de la terra i, en aquest cas, s'uneixen cobla i duende.

Llum s'interpreta sense pauses, amb un total de 12 cançons, i dura aproximadament uns 75 minuts. Es pot contractar a través del seu representant, Isaac Vilanova, al 616 161 750 o a coblamarinada@gmail.com. Des de la cobla s'indica que l'estrena, aquest passat diumenge 23 de febrer al Teatre Segarra de Santa Coloma de Gramenet, ha tingut una resposta molt bona, amb gent interessada en descobrir el projecte.