Notícies

L'Exposició 'Juli Garreta, el paisatge fet música', visitable amb el desconfinament
Dl. 22-Jun-2020

El Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols ofereix, a la seu de l'antic Hospital Municipal, l'exposició 'Juli Garreta, el paisatge fet música'. Es pot visitar fins el diumenge 30 d'agost, ja que està oberta els divendres, dissabtes i diumenges.

Aquesta exposició es va preparar per a la celebració de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana. Però la pandèmia de coronavirus va obligar a endarrerir les activitats de la capitalitat sardanista a l'any vinent. Tanmateix, l'exposició s'ha obert a principis de juny amb l'entrada a la Fase 2 del desconfinament. I ara, en fase de nova normalitat, tothom s'hi pot acostar. En aquest sentit, l'aforament és limitat i s'ha adoptat totes les mesures de prevenció corresponents.

La mostra se centra en Juli Garreta des del punt de vista sardanista, des de diversos vessants. La proposta conté un trajecte històric, amb el contrapàs, els instruments de la cobla, les activitats sardanistes de Sant Feliu de Guíxols al llarg del temps i sobretot la figura de Garreta. La visita havia de ser altament interactiva però per evitar l'ús de pantalles tàctils es podrà consultar a través dels recursos digitals setmanals del Museu a la pàgina específica que ha creat la institució durant el confinament per fer més suportable la tancada col·lectiva. També s'ha restaurat el bust de Juli Garreta de l'escultor Joan Balmaña gràcies a l’Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu, realitzat per 4 Restaura.

D'altra banda, també hi ha diverses gravacions de sons de cobla per il·lustrar diversos temes. Aquestes gravacions corresponen als alumnes de l’Energia Cobla de l’Escola de Música de Palafrugell. En concret són, al flabiol, Marta Cortés Gibert, als tibles Pau Ponsetí Bravo i Torrecillas Castelló, a les tenores Marc Soler Ferrer, al fiscorn Mireia Pareta Pallí, al trombó Oriol Pou Alsina, a la trompeta Ferran Jiménez Sais i al contrabaix Miquel Pareta Pallí, sota la direcció d'Oriol Oller i Xavier Torrent. També hi ha intervingut l'Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols, amb Lluís González com a director i Javier Rodríguez Berenguer com a trompeta i Miguel Rodríguez Berenguer com a trombó.

Els horaris de visita són, els divendres i dissabtes d’11:00 h. a 14:00 h. i de 17:00 h. a 20:00 h. i els diumenges d’11:00 h. a 14:00 h.

L'exposició compta amb l'assessorament del conegut tenora, músic, compositor i estudiós Jordi Molina i la implicació de l'Agrupació d'Amics de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols i el préstec i donació d'altres museus, com el d'Història de Girona, de Torroella de Montgrí, de l'Orfeó Català, de l'Arxiu Nacional o de l'Arxiu de Sant Feliu de Guíxols, així com de particulars.

L'organització correspon a l'Àrea de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i compta amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, la Direcció General de Patrimoni Cultural i la Diputació de Girona, així com amb la Amb la col·laboració especial de l’Agrupació d’Amics de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols.