Notícies

L'Esmuc potencia la cobla amb el cicle 'Grans Conjunts'
Dl. 01-Feb-2016
L'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) ha potenciat durant la setmana del 18 de gener la preparació dels seus estudiants amb rutines pròpies del món professional a través de les formacions musicals que anomenen 'Grans Conjunts de l'Esmuc', entre els quals s'hi troba la cobla.

Aquesta formació ha treballat durant tota la setmana diverses facetes i obres del compositor Joan Albert Amargós, qui per 1a vegada dirigeix la cobla. El punt culminant ha estat la celebració, dilluns, 25 de gener, d'un concert al Centre Cívic Cotxeres de Sants, amb composicions del propi Amargós.

Aquest, i tots els concerts del anomenats Grans Conjunts han estat gratuïts. Una peculiaritat de l'edició d'enguany és que per 1a vegada s'han celebrat a diferents espais de la ciutat de Barcelona.

L'Esmuc considera Grans Conjunts aquelles "formacions de caràcter estable que, per una banda, formen part de l'activitat curricular del centre i, per l'altra, són la formulació visible i estable de l'activitat acadèmica i instrumental de l'Esmuc. Els Grans Conjunts, doncs, són al mateix temps una eina formativa i un mecanisme de projecció de l'escola, de la seva activitat i del talent que s'hi desenvolupa en una experiència plenament professional". Els altres Grans Conjunts involucrats en aquest cicle formatiu són el jazz, la música antiga, la música tradicional i l'orquestra simfònica.

L'Esmuc compta amb un Departament de Música Tradicional en què hi consta la cobla. Les especialitats instrumentals que s'ofereixen vinculades amb aquesta formació són el flabiol i tamborí, el fiscorn, el tible i la tenora.