Notícies

L'Esmuc acull amb èxit les 1es Jornades d'Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC)
Dv. 01-Mai-2015
L'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), ha acollit amb èxit les 1es Jornades d'Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC), organitzades conjuntament amb la Confederació Sardanista de Catalunya. Les JEIC són unes jornades de reflexió i estudi sobre els instruments de la nostra formació musical més característica per a estudiants d'escoles de música i conservatoris d'arreu de Catalunya, així com per a professionals de l'àmbit de l'ensenyament, la difusió, la història o la interpretació que no estiguin adscrits a una escola o conservatori.

El seu objectiu és oferir un punt d'encontre, on docents i estudiants puguin compartir coneixement, objectius, problemes i solucions. La intenció és que sigui un esdeveniment anual de caire itinerant per tot el territori català. A l'Esmuc hi han participat 140 inscrits, entre alumnes, professors i músics, provinents de tota la geografia catalana amb una valoració global d'haver aconseguit els objectius i que hi ha material i voluntat per a moltes més edicions.

Dissabte, 11 d'abril ha sigut la jornada de treball a través de diverses classes col·lectives d'instruments de la cobla, conferències, taules rodones, tallers i mostra de luthiers i editorials vinculades al món de la cobla i la sardana.

Les JEIC han finalitzat amb un concert a la Sala 3 de l'Auditori que ha servit com a reconeixement a la trajectòria docent de Jaume Vilà. El concert ha anat a càrrec de les cobles dels conservatoris de música de Girona i Barcelona, sota la direcció d'en Jordi Figaró. S'hi ha pogut escoltar peces com 'Nupcial', de Ricard Lamote de Grignon; 'Violetes del bosc', d'Agustí Borgunyó; 'Vells amics', de Joaquim Serra o 'Almogavarenca', de Josep Grivé.

El vespre del divendres, 10 d'abril, ha servit de sessió inaugural amb uns parlaments institucionals d'en Josep Borràs, director de l'ESMUC; en Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; en Francesc Elias, intèrpret de tible, pedagog i director i en Lluís Vidal, intèrpret de piano, compositor i professor del departament de Jazz a l'Esmuc. Després hi ha hagut un concert a càrrec de la Cobla de l'Esmuc que ha interpretat 'La llegenda de St. Jordi' d'en Lluís Vidal, per a cobla i trio de jazz, sota la direcció d'en Josep Moliner.