Notícies

L'Aplec Internacional serà a finals de setembre del 2021
Dc. 18-Nov-2020

Adifolk ha anunciat oficialment, en el marc de la seva 3a Gala, que el 33è Aplec Internacional se celebrarà els dies divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26 de setembre de 2021. L'indret seguirà sent l'Alguer, ja que l'Aplec d'aquest any 2020 s'ha posposat per causa del coronavirus.

Les inscripcions per participar-hi començaran el dimarts 15 de desembre, i estaran obertes fins el dimecres 6 de gener 2021 a través d'un formulari digital que s'activarà el dia indicat. Enguany, però, tindran els grups que havien confirmat la seva participació a les dates previstes per a aquest mes d'octubre. En qualsevol cas, om en anteriors ocasions, caldrà aportar una descripció del grup, dades de contacte i en quin àmbit participa, així com un enllaç a fotografia actual del grup i actuacions del grup en vídeo. Per seleccionar les colles de cultura popular participants es tindran en compte diversos criteris, com la predisposició dels membres i grups en participar en les diferents activitats de l'Aplec (cercaviles, mostres, tallers o xerrades....), la distribució territorial, la representativitat de l'àmbit cultural o l'expressió artística. Les bases completes es poden consultar a una pàgina específica de l'entitat.

Tots els grups han de facilitar el seu acompanyament musical en directe, malgrat amb els esbarts i ball de gitanes no és imprescindible. En el cas de les sardanes, habitualment les cobles s'inscriuen per la seva banda, o l'organització n'engresca una. En referència a les colles, s'accepten fins a 4 colles sardanistes, amb 16 persones per rotllana.

L'anunci de L'Alguer com a seu de l'Aplec Internacional ha sigut a través d'un vídeo en què hi participen el Síndic de l'Alguer, Mario Conoci; el responsable de l'Oficina de l'Alguer de la Delegació del Govern de Catalunya a Itàlia, Gustau Navarro i el capgròs Folk.

L'Aplec Internacional va celebrar la 1a edició el 1988 a Amsterdam. Cada any s'organitzava a principis d'agost a una ciutat diferent interessada en l'esdeveniment. Però des de fa 3 anys la data depèn de la població que l'acull, i el relaciona amb un esdeveniment local destacat per donar-li major ressò. En qualsevol cas, és una plataforma de difusió de la cultura popular i tradicional catalana. Així, malgrat el seu origen va ser sardanista, aviat s'hi van incorporar d'altres manifestacions.