Notícies

L'Aplec Internacional se celebrarà del 9 a l'11 d'octubre i InCulCAT, la nova acció per a nens, el 24 d'octubre
Dj. 25-Jun-2020

Adifolk, l'Ajuntament de l'Alguer, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia-Oficina de l'Alguer i la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, han acordat que l'Aplec Internacional d'enguany se celebri del 9 a l'11 d'octubre, després que s'ajornés pel coronavirus, segons informa Tornaveu.

Aquesta serà la 33a edició i la programació i els grups de cultura popular que hi participaran s'han d'acabar de concretar. Al seu dia, hi havia previstes fins a 3 ballades de sardanes, 1 per dia, i la presència de 2 colles de sardana esportiva i 1 cobla. Caldrà veure si es manté aquesta previsió, o hi ha canvis. Per això Adifolk anirà desvelant els propers mesos tota la informació.

L'Aplec Internacional va iniciar-se el 1988 a Amsterdam. Des de llavors s'ha celebrat cada any a una ciutat diferent interessada en l'esdeveniment. Solia organitzar-se el 1r cap de setmana d'agost, però des del 2017, amb la ciutat d'Ostrava, es va apostar per integrar-lo a un esdeveniment especial de la seu d'aquell any. Per això des de llavors cada any té una data diferent, segons l'activitat destacada de la ciutat amfitriona. L'Alguer l'havia d'acollir a principis de maig però el coronavirus va trastocar els plans.

L'Alguer ja va acollir la 13a edició, la de l'any 2000, de manera que es repeteix ubicació. Tot i així, no és l'únic cas, ja que també han repetit seu Copenhaguen i Luxemburg. L'Aplec s’ha organitzat, fins ara, a ciutats tan diferents com París, Manchester, Frankfurt, Lisboa, Tallinn, Malmö, Budapest, Timisoara, Torí o Perpinyà.

Tornaveu també ha notificat que Adifolk ha reprogamat InCulCAT, la 1a Festa Infantil de la Cultura Popular, a Capellades, per al 24 d'octubre. Aquesta activitat també s'havia d'organitzar per al diumenge 30 de maig, però la COVID-19 va impedir-ho des del principi. Aquesta nova proposta incorpora actuacions i espectacles de totes les manifestacions de la cultura popular i tradicional, així com tallers i activitats perquè els nens visquin en 1a persona la cultura popular. Per això pot ser una magnífica ocasió per estendre entre la canalla la sardana i la música per a cobla. Per saber-ne més informació i com participar-hi es pot contactar directament amb Adifolk a través del correu electrònic adifolk@adifolk.cat.