Notícies

L'Aplec Internacional de l'Alguer, ajornat pel coronavirus
Dt. 10-Mar-2020

Adifolk ha anunciat, segons ha pogut saber Infosardana, que l'Aplec Internacional de l'Alguer, previst per les dates de l'1 al 3 de maig, s'ha posposat per la decissió del govern italià de confinar tot el país, i per les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, davant la situació que està provocant el Covid-19, conegut com a coronavirus. Encara no hi ha una data concretada per a la seva nova celebració, i s'informarà dels detalls als grups participants en una reunió que ja estava prevista, aquest dissabte 14 de març a Vilafranca del Penedès.

La decissió s'ha pres de comú acord amb Mario Conocci, Síndic de l'Ajuntament de l'Alguer; Gustau Navarro, el Delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia-Ofici de l'Alguer i Maria Àngels Blasco, Directora General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya.

Justament aquest passat dissabte 7 de març Adifolk havia oficialitzat la celebració de la 33a edició de l'Aplec a la ciutat sarda. S'hi preveien més de 500 actuants repartits en diversos grups de cultura popular i tradicional catalana. En aquest sentit, fonts ben informades indiquen que les colles de sardanes previstes per participar-hi eren 2 rotllanes de Barcelona, i una cobla de l'Empordà. Caldrà veure si les noves dates que es proposin seran compatibles amb el seu calendari d'actuacions.

L'Aplec Internacional va tenir una 1a edició el 1988 a Amsterdam. Des de llavors s'ha celebrat cada any a una ciutat diferent interessada en l'esdeveniment. Solia organitzar-se el 1r cap de setmana d'agost, però des del 2017, amb la ciutat d'Ostrava, es va apostar per integrar-lo a un esdeveniment especial de la seu d'aquell any. Per això des de llavors cada any té una data diferent, segons l'activitat destacada de la ciutat amfitriona. Aquest canvi de data d'enguany, però, és per causes de força major. En qualsevol cas, aquest 2020 també, l'objectiu és aconseguir major repercussió.

L'Aplec s’ha organitzat, al llarg d'aquestes 32 edicions prèvies, a ciutats tan diferents com París, Manchester, Frankfurt, Lisboa, Tallinn, Malmö, Budapest o Timisoara o Torí.