Notícies

L'Aplec Internacional 2020, ajornat al 2021
Dt. 15-Set-2020

Adifolk, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya a Itàlia-Ofici de l'Alguer i l'Ajuntament de l'Alguer han anunciat oficialment que l'Aplec Internacional d'enguany, previst a aquesta ciutat sarda, s'ajorna per al proper 2021. Per tant, l'edició se celebrarà a la mateixa població de l'illa.

La celebració de l'Aplec d'enguany es va posposar pel coronavirus ja de les seves dates inicials de principis de maig per al 9, 10, 11 i 12 d'octubre. Però ara tampoc ha pogut ser, "per responsabilitat social". Per tant, la convocatòria es trasllada a l'any vinent, amb els més de 500 actuants de cultura popular i tradicional que hi havia prevists. Entre ells, el món de la sardana i la cobla, amb la participació de colles de sardana esportiva i formacions musicals.

Per tant, la 33a edició haurà d'esperar un any per mostrar a Sardenya diverses manifestacions de la cultura popular catalana, junt amb d'altres expressions de l'illa. Segons l'organització, quan se celebri la Gala de l'Any d'Adifolk, prevista pel diumenge 15 de novembre, es tornarà a anunciar l'Alguer com a seu de l'Aplec i es reobrirà el procés d'inscripció per participar-hi.

L'Aplec Internacional va celebrar la 1a edició el 1988 a Amsterdam. Cada any s'organitzava a una ciutat diferent interessada en l'esdeveniment i des de fa 3 anys la data depèn de la població que l'acull, i el relaciona amb un esdeveniment local destacat per donar-li major ressò.