Notícies

L'Agrupació Sardanista de Calella renova la junta perquè l'encapçalin 2 joves sardanistes
Dc. 28-Feb-2018

L'Agrupació Sardanista de Calella ha celebrat la seva Assemblea General Ordinària i ha renovat, aquest passat diumenge, 25 de febrer, la junta amb 2 joves sardanistes. En concret, la presidència és per a Queralt Pedemonte, amb 18 anys a l'acceptació del càrrec; i la secretaria per a Joan Bachs, amb 23 anys. D'aquesta manera, l'entitat organitzadora de l'Aplec més antic de Catalunya aconsegueix la implicació d'una nova generació i hi confia el seu destí.

La nova cúpula assegura que vol sacsejar el món sardanista i pretén aportar noves idees i activitats. En qualsevol cas, en un context en què la majoria d'òrgans rectors de les entitats sardanistes presenten una mitjana d'edat elevada, aquesta proposta pot ser un cas d'anàlisi interessant.

Queralt Pedemonte substitueix com a president a Ramon Pedemonte, amb qui no té lligams familiars directes. De la seva banda, Joan Bachs ocupa la plaça de secretari que ostentava fins ara Carles Tarridas. La resta de la junta la integren 6 persones més amb edats superiors als 50 anys.

L'Agrupació Sardanista de Calella és la successora de la Joventut Sardanística, fundada el 1924. Per això l'Aplec de Calella compta amb el sobrenom de 'L'Aplec Pairal de Catalunya', ja que aquest passat 2017 va complir les 90 edicions. L'actual Agrupació Sardanista de Calella va fer que la població fos Ciutat Pubilla de la Sardana l’any 1996 i que esdevingués la 3a Capital de la Sardana, l'any 2015.