Notícies

La UCS guanya el Premi a la Federació de l'Any d'Adifolk
Dt. 27-Nov-2018

La Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) ha guanyat el Premi a la Federació de l'Any d'Adifolk, atorgat durant la 1a Gala Adifolk que ha organitzat aquesta entitat a Montblanc, com a Capital de la Sardana, el passat diumenge 25 de novembre.

El Premi a la Federació de l'Any que ha rebut la UCS és "amb motiu dels seus 60 anys promocionant des de les colles la dansa nacional, la sardana". La seva presidenta, Núria Escudé, ha indicat en rebre el guardó que volia reconèixer la tasca de tothom que ha permès arribar a la UCS a aquesta fita.

La UCS és l'entitat federativa que aplega les colles de competició del món de la sardana esportiva. És l'encarregada d'organitzar els Campionats de Catalunya de les modalitats de Lluïment, Punts Lliures, Revesses Individuals, Revesses per Colla i Colla Completa en totes les seves categories. Avui en dia existeixen les categories Alevina, Infantil, Juvenil, Gran o Absoluta i Veterana.

Els altres guardons han sigut, al Grup de l’Any, per als Geganters i Grallers d'Oliana, "pel seu compromís i participació en esdeveniments de gran envergadura, i per la voluntat de visibilitzar l'activitat gegantera que hi ha a les comarques de muntanya del Pirineu; el Premi a la Personalitat de l'Any ha reconegut la Direcció General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, al capdavant la seva directora M. Àngels Blasco, "pel treball de projecció de la nostra cultura en un any molt difícil i que han estat el motor perquè Catalunya hagi estat a la capital dels Estats Units d'Amèrica" i a Lluís Puig, Conseller de Cultura a l'exili, que ha recollit la seva filla.

Adifolk, l'Associació per a la Difusió del Folklore de Catalunya, ha volgut instaurar aquest nou esdeveniment cultural "per prestigiar i reconèixer la tasca de projecció i internacionalització de la cultura popular catalana, amb el suport de grups i federacions dels diferents àmbits que des de sempre han confiat amb Adifolk". A l'esdeveniment hi ha assistit més de 500 persones, el que demostra l'interès i necessitat d'aquest projecte. També s'hi han alternat diverses actuacions de cultura popular i tradicional catalana i s'ha emès en directe per TAC12 TV.