Notícies

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya ha gravat un disc amb cançons de Lluís Llach acompanyada d'intèrprets de renom
Ds. 01-Oct-2016
La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC) ha gravat un nou disc amb les cançons més representatives del cantautor Lluís Llach. Alguns dels cantants serà els coneguts cantants Beth, Manu Guix, Elena Gadel i el tenor Roger Padullés. La presentació serà el proper divendres, 25 i dissabte, 26 de novembre, en format concert, a l'Auditori de Girona.

L'enregistrament es titularà 'Tossudament Llach' i tindrà 2 discs. Segons Jaume Lleixà, director tècnic de la SCCC, "vol reflectir la resistència de Llach, la seva persistència, el fet que després de 50 anys encara sigui vigent la seva música, cosa que el sorprèn fins i tot a ell". Lleixà també ha dit que "amb orquestra i en gran format no s'havien interpretat mai les cançons de Llach". D'altra banda, Josep Lagares, president executiu de Metalquimia, l'empresa que juntament amb la seva fundació impulsa la SCC, ha remarcat que "amb la peculiaritat de la SCCC, hi haurà un abans i un després d'aquest disc i dels concerts".

El disc serà un recull antològic de la trajectòria de Lluís Llach des dels seus inicis als escenaris fa 50 anys, amb una acurada recopilació d'una cinquantena de les seves peces més emblemàtiques, recollides en 15 temes. Hi haurà peces només instrumentals, d'altres només cantades i d'altres cantades amb acompanyament instrumental, que es van combinant.

La selecció de composicions s'ha triat per votació dels membres de la SCCC, que s'han posat d'acord de seguida. Francesc Cassú, director artístic de la formació ha indicat que "fem un vestit a mida per tal d'aconseguir fer transcendir al màxim possible la música de Llach".

Josep Lagares, també ha explicat que la idea d'aquest disc va sorgir just al final dels concerts de presentació de l'anterior treball de la SCCC, quan Lluís Llach va felicitar la formació musical i "es va declarar admirat pel so únic que emet aquesta formació musical, que també és única". "Allò ens va inspirar la voluntat de fer-li un reconeixement per la seva gran obra, per ser un gran mestre i un gran patriota" ha afegit Lagares.

De la seva banda, la cantat Elena Gadel, que actuarà amb la SCCC per 1a vegada, ha expressat les seves "ganes de viure l'experiència de cantar amb una formació com aquesta, ha de ser una passada".

Aquest serà el 8è volum de la SCCC. Els altres discs són 'Sardanes per al món' (2008), amb una àmplia mostra del repertori sardanístic de tots els
Temps; 'Inoblidables en concert' (2009), que compta amb un arriscat repertori d'obres que van des de l'havanera fins al vals, des de la cançó tradicional fins la Nova Cançó i els cantautors més actual; 'Amb Catalunya al cor' (2010), que hi presenta un repertori consolidat, absolutament català, que vas des de la sardana fins la música dels nostres dies; 'Llegendes del cinema' (2012), integrat per les bandes sonores més emblemàtiques del cinema del segle XX, amb la col·laboració extraordinària dels cantants Nina i
Cris Juanico, i del saxofonista Pep Poblet; 'Llegendes del Musical' (2013) en què s'hi recopiles les obres més significatives del teatre musical, amb la col·laboració excepcional de les veus de Beth i de Cris Juanico; 'Llegendes del POP&ROCK' (2014), amb una mostra de les cançons més representatives del Pop&Rock, en aquest cas amb les veus de Beth i Manu Guix, i la inclusió de nous instruments, com la guitarra i el baix elèctric, que confereixen un so nou i singular a la formació orquestral i finalment 'SCCC: The Very Best' (2015) on s'hi apleguen les peces més emblemàtiques interpretades al llarg de la seva trajectòria.

Les entrades per assistir al concert de presentació ja es poden comprar a https://gironacultura.koobin.com/simfonicadecoblaicordadecatalunya i tenen un cost de 15 €, 20 € i 25 €. Igual que en anteriors ocasions, una part dels ingressos de les entrades es destinaran a finalitats solidàries. En aquest cas es remetran a la fundació Àstrid XXI i a Càritas – Empreses amb Cor.

La SCCC és una formació musical inèdita, intergeneracional, que fusiona tradició i noves tendències, que aposta pels joves talents i que amb cada treball té voluntat d'arribar a nous públics. Es va crear el 2008 amb l'objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, que uneixi els instruments de corda i percussió d'una orquestra simfònica convencional i el so dels instruments de vent de la cobla. Amb aquesta idea
es van fusionar els vents de La Principal de la Bisbal i la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines –el projecte pedagògic de l'Orquestra de Cadaqués.