Notícies

La sardana ha participat a la celebració de la representació de la Unió Europea
Dl. 08-Mai-2017

Aquest passat diumenge, 7 de maig, la sardana ha estat present a la celebració de la representació de la Unió Europea (UE) a Barcelona. Ha sigut gràcies a una ballada dins del Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau, en el marc del Dia d'Europa, que se celebra el dimarts, 9 de maig. Aquest esdeveniment sardanista s'ha afegit a les diverses activitats que aquesta institució ha organitzat per a aquesta diada europea.

La ballada ha sigut la que hi havia prevista per al Parc de l'Escorxador. Així, s'ha traslladat a aquest espai museístic del modernisme català i la part musical ha anat a càrrec de la cobla Maricel. A més a més, s'hi ha interpretat la sardana Europa, del compositor Josep Prenafeta. L'accés ha sigut gratuït, en tractar-se de dia de portes obertes.

La Representació de la Comissió Europea a Catalunya (i les Illes Balears) "és la cara visible i el punt de contacte directe de la Comissió Europea amb els ciutadans, les institucions i els representants de la societat civil". El seu objectiu és ser "la veu i l'oïda" de la Comissió Europea al nostre territori per "conèixer quina és la realitat del territori i les opinions, inquietuds, necessitats i aspiracions dels seus habitants". Per això desenvolupa, bàsicament, 4 tipus d'accions: publicacions sobre la UE en català, organització i celebració d'esdeveniments públics, com aquest de caire sardanista, serveis d'informació i atenció al ciutadà i la relació amb periodistes i mitjans de comunicació per informar dels principals temes d'actualitat de la UE. Es pot consultar la seva pàgina electrònica per aconseguir més informació: https://ec.europa.eu/spain/barcelona/home_ca.

El Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau i la Santa Creu és Patrimoni Mundial per la UNESCO des de l’any 1997 i és una de les joies de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Els espais d'aquesta construcció modernista ja han acollit anteriorment esdeveniments sardanistes, com ara la Cloenda de les colles de Barcelona Ciutat i del Campionat de Catalunya 2014, en el marc de Barcelona com a Capital de la Sardana, o una ballada de sardanes l'any 2015.