Notícies

La sardana, dalt d'una agulla de Montserrat
Dt. 12-Des-2017

Aquest passat setembre l'entitat sardanista de Tiana va presentar un vídeo amb sardanistes i no sardanistes ballant dalt d'una de les agulles de la muntanya de Montserrat. Es tracta d'Aires al cim, i es podrà visualitzar a la seu de la Casa de la Sardana (carrer Pou de la Figuera, 15, Barcelona) aquest proper dimecres, 20 de desembre, a les 19:00 h.

El documental es va gravar l'any passat i explica com l'entitat sardanista i l'excursionista de Tiana es van posar d'acord per ballar sardanes al cim de Montserrat, i com es va preparar tot. Així, el club excursionista va seleccionar l'agulla més indicada, l'anomenada 'Gorra marinera'. La seva elecció es va basar sobretot en l'espai disponible per ballar, així com la dificultat d'ascens. De la seva banda els sardanistes van ensenyar a ballar els excursionistes, alhora que es van preparar per a la tasca muntanyenca.

El resultat és una peça de mitja hora de durada en què es pot veure la sardana al cim gràcies a la gravació realitzada amb un vehicle aeri no tripulat (dron). En aquest sentit, aquestes imatges corresponen a la 2a ascensió al pinacle, ja que la 1a va coincidir amb un dia de boira que no va permetre enregistrar imatges prou bones. Per tant, doble mèrit per part dels integrants de l'expedició per pujar a l'agulla i ballar una sardana en aquell emplaçament.

La projecció que s'oferirà a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya, a la Casa de la Sardana, s'emmarca en el cicle d'audiovisuals que s'impulsa, relacionats amb la sardana i la cobla. A l'esdeveniment hi assistirà Dolors Solà, de l'Agrupació Amics de la Sardana de Tiana, qui farà la presentació de la peça. Tot seguit es visionarà el documental i hi haurà un debat final entre els assistents. L'entrada és gratuïta.

Tothom que estigui interessat en emetre el documental el pot demanar als impulsors per concretar-ho. Només cal contactar amb l'Agrupació Amics de la Sardana de Tiana al correu agrupaciosardanatiana@gmail.com o als telèfons 620 77 99 20 (Rosa Maria) o 669 51 23 33 (Leles), o bé amb el Club Excursionista Tiana al correu secretaria@cetiana.cat o als telèfons 607 51 82 61 (Núria) o 629 33 62 01 (Xavi).