Notícies

'La Santa Espina', l'acció sardanista en suport dels presos polítics
Dt. 07-Nov-2017

La Confederació Sardanista de Catalunya s'ha unit a la campanya 'Música per a la llibertat de Catalunya' per aportar escalf als presos polítics i per defensar la recentment proclamada república catalana des del moviment cultural català. Per fer-ho visible la Confederació Sardanista de Catalunya proposa que a totes les ballades, concerts, aplecs, concursos i d'altres esdeveniments sardanistes s'hi interpreti la sardana La Santa Espina d'Enric Morera com a bis o repicó.

És recomanable que perquè tothom entengui el sentit d'aquesta reivindicació hi hagi un parlament o lectura que ho expliqui convenientment. Així no només es farà evident la intencionalitat entre els sardanistes, sinó entre tots aquells foranis al nostre sector.

Aquesta acció rep el nom de 'Sardanes per a la llibertat de Catalunya' i la Confederació Sardanista de Catalunya demana que aquest títol s'incorpori al programa de mà i als cartells que s'editin per a l'activitat sardanista corresponent. L'objectiu també és escampar al màxim possible la campanya.

'Música per a la llibertat de Catalunya' ho coordina la Comissió de la Dignitat, que és una entitat que va néixer l'any 2002 amb l'objectiu d'aconseguir el retorn dels anomenats 'papers de Salamanca' als seus propietaris. Per extensió, des de llavors, treballa per defensar els drets i llibertats de Catalunya a diversos nivells. I entre les accions que desenvolupa s'hi incorpora aquesta proposta, en el marc de la seva pertinença a la Taula per la Democràcia, una entitat paraigües que agrupa tot tipus d'associacions, sindicats i patronals que volen defensar el dret a decidir, la democràcia, els drets fonamentals i les institucions catalanes.

Paral·lelament, la pàgina electrònica de la Confederació Sardanista de Catalunya (www.portalsardanista.cat) ha publicat el manifest que Joaquim Rucabado, president de l'entitat, acompanyat dels vicepresidents Nuri Escudé i Xavier Tresserras, va llegir a l'inici del lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2017 del passat divendres, 3 de novembre a Figueres.