Notícies

'La Santa Espina', a l'acte institucional de la Diada 2020
Dt. 08-Set-2020

La celebració institucional de la Diada 2020, que han organitzat conjuntament el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya aquest dijous 10 de setembre, ha comptat amb La Santa Espina com a part final. La interpretació ha anat a càrrec del Cos de Dansa de l'Esbart Joaquim Ruyra de Blanes, amb coreografia de la coneguda Montse Colomé.

La música de Morera ha servit, arranjada per a diverses formacions com cor, orquestra i carilló, per indicar que s'acostava el final del recorregut pel Palau de la Generalitat de Catalunya després de diverses actuacions musicals. L'eix temàtic que les ha unides ha sigut el títol 'Aquesta Terra', que feia referència a la part de terra que habitem i des del qual compartim lluites amb la resta de la humanitat. També ha comptat amb un homenatge especial al comportament dels ciutadans durant la pandèmia i un record a les víctimes. Així, alguns dels altres artistes representats amb composicions seves, o la seva participació, han sigut Joan Manuel Serrat, Suu, l'Escolania de Montserrat o Sopa de Cabra.

L'esdeveniment ha sigut sense públic i s'ha desenvolupat a la Plaça Sant Jaume i al Palau de la Generalitat. Aquesta varietat de ubicacions ha sigut per simbolitzar que el Palau és la casa de tots els catalans, i en homenatge a la societat que ha patit la COVID-19 i el confinament. Aquesta cerimònia s'ha pogut seguir per TV3, i per les xarxes socials del Govern. I és que excepcionalment, pel coronavirus, ha sigut un acte institucional sense públic, a diferència d'altres ocasions.