Notícies

La Principal del Llobregat estrena l'espectacle 'Som' per celebrar els seus 90 anys
Dl. 08-Abr-2019

La Principal del Llobregat ha presentat aquest passat dissabte 6 d'abril, a la Sala Municipal d'Arenys de Munt, el seu espectacle Som, que celebra els 90 anys d'existència de la cobla. La direcció musical ha anat a càrrec de Marcel Sabaté i la percussió l'ha assumida Jaume Yelo.

La proposta repassa la història de La Principal del Llobregat a través de diversos eixos temàtics, i amb una àmplia variaciò d'obres musicals. Així, en 1r lloc s'hi interpreten composicions clàssiques de cobla. Tot seguit hi ha una al·lusió a l'origen com a 'orquestrina', la 'Artística Llobregatina'. En aquest apartat hi sonen peces d'envelat, així com sardanes composades l'any 1929, quan es va fundar la cobla com a tal. També hi ha una secció dedicada a la música d'esbart per reivindicar el seu coneixement com a cobla centrada en músiques per a esbarts. I finalment hi ha la interpretació de diverses sardanes.

Aquest concert compta amb un guió dramatitzat de Queralt Pedemonte. D'aquesta manera la cobla alterna les actuacions més formals amb moments més distesos. Per això també hi ha una escenografia, atribuïda al dramaturg David Plana.

La durada de la proposta és de 80 minuts, sense descans. Però en oferir un concert diferent als habituals, es converteix en una representació àgil.

Aquest espectacle es pot contractar directament a la cobla, a través del correu electrònic representacio@lallobregat.cat o al 629 417 377. De moment ja hi ha actuacions previstes a la demarcació de Barcelona i Girona.