Notícies

La Nit de la Sardana vol potenciar els dansaires alevins i infantils
Dj. 08-Nov-2018

Aquest proper dissabte, 17 de novembre, a partir de les 18:00 h., Vallfogona de Balaguer acollirà la 24a Nit de la Sardana. Enguany s'hi vol donar un major protagonisme als sardanistes alevins i infantils.

Així, a les 18:00 h., hi haurà el 'Sardajove', que vol "donar un espai als dansaires més joves dins aquesta festa i ajudar a fef que els sardanistes de les diferents poblacions es coneguin en un context diferent del de la competició".

Després, a les 19:00 h., hi haurà els actes oficials de de la Nit de la Sardana. serà a l'Església de Sant Miquel, amb un concert de la Coral Vallfogonina. A continuació es desenvoluparà el lliurament de premis i trofeus del 44è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma. Aquest és el Campionat de sardana esportiva del territori ponentí, i l'organitza l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTELL).

Tot seguit els assistents aniran al Pavelló Municipal, on es lliuraran els premis Sardalleida i Rotllana. El Premi Sardalleida "busca reconèixer la tasca de difusió de la sardana d'alguna persona o entitat del territori lleidatà", mentre que el Premi Rotllana "es lliura a una figura mediàtica de l'àmbit nacional català que també hagi treballat en favor de la sardana". Després hi haurà el sopar, amb animació, com ara un concurs de fotos a Instagram. La festa es clourà amb una ballada de sardanes amb la Jovenívola d'Agramunt, i discomòbil perquè sigui més atractiva per al jovent sardanista lleidatà.

La Nit de la Sardana és una cita obligada del sardanisme de Ponent i l'organitza la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, l'’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes i, enguany, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer.