Notícies

La gorra de la Sardana per la Llibertat, disponible a la Confederació Sardanista de Catalunya, i concurs de balcons grocs
Dt. 05-Jun-2018

La Confederació Sardanista de Catalunya té a disposició del sardanisme gorres grogues de marxandatge oficial de la Sardana per la Llibertat. Són les gorres que l'organització ha creat per finançar l'activitat i tenyir de groc tot el voltant de l'estany de Banyoles. A més a més, a Banyoles s'ha convocat un concurs de balcons per engalanar tot el Pla de l'Estany amb la temàtica de la llibertat.

Les gorres estan disponibles a la Casa de la Sardana, la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya, situada al carrer del Pou de la Figuera. El seu preu és de 5 € i la recaptació servirà per pagar l'organització d'aquest esdeveniment reivindicatiu i ajudar els presos polítics.

Per complementar la Sardana per la Llibertat, l'organització ha convocat un concurs perquè tothom que vulgui decori el seu balcó, finestra, terrassa o jardí amb motius sobre la llibertat. Es pot decorar "amb elements naturals o artificials i el color predominant ha de ser el groc". Per participar-hi cal publicar una fotografia de la decoració a Instagram amb l'etiqueta #BalconsperlaLlibertat i s'etiqueti el perfil de @Sardanaperlallibertat. Les fotografies es podran penjar a aquesta xarxa social des del dimecres, 27 de juny fins al diumenge, 1 de juliol. Els participants podran guanyar diversos premis consistents en àpats a restaurants de la comarca, com Can Xabanet, La Fonda i Les Estunes

El jurat valorarà "la qualitat, l'originalitat i la composició del muntatge, així com també el vessant reivindicatiu". Hi haurà 3 categories: Millor Finestra, Millor balcó o terrassa i Millor jardí o tanca. El jurat "farà una preselecció a través de les fotografies enviades" i després contactarà amb aquests finalistes per "visitar el balcó o jardí participant" durant la setmana del 2 al 6 de juliol. El veredicte es divulgarà el dissabte, 7 de juliol.

D'altra banda, el concurs de sardana esportiva de Rubí, previst pel mateix dia que la Sardana per la Llibertat, a les 22:00 h., s'ha canviat de data. D'aquesta manera l'organització vol facilitar la presència de més sardanistes, en aquest cas del món de les colles de competició, a l'activitat reivindicativa de Banyoles. El concurs de Rubí, per tant, s'ha posposat per a una nova data. Així, la cita serà el proper diumenge, 8 de juliol, a les 19:00 h. al mateix indret, el Passeig del Ferrocarril. Aquest concurs és una cita destacada d'enguany ja que serà la 2a i última jornada de la Repesca del Campionat Gran o Absolut. És a dir, serà un concurs decissiu per saber quines colles competiran per aconseguir el títol d'enguany. Rubí també és un concurs vàlid pel Campioant Territorial de les Comarques Barcelonines.

Paral·lelament, diverses entitats, com el Grup Sardanista Horta, estan organitzant autocars per poder assistir a la Sardana per la Llibertat. La seva logística preveu sortir a mig matí del dissabte, 30 de juny per passar el dia a Banyoles i participar a la gran rotllana reivindicativa.

Per participar a la Sardana per la Llibertat cal registrar-se a un dels 25 trams previstos, a la pàgina electrònica www.sardanaperlallibertat.cat. Es calcula que calen 6.000 persones per encerclar tot el llac i a hores d'ara ja hi ha més de 4.000 inscrits. El seu objectiu és fer una acció contra els presos polítics, reclamar la seva excarceració i reivindicar la llibertat.