Notícies

La Copa Catalunya 2019, cancel·lada
Dl. 09-Set-2019

Aquest passat dissabte 7 de setembre estava prevista la celebració del concurs de sardana esportiva de la Copa Catalunya, a Montblanc. Es tracta d'un format de competició nou, eliminatori, de colla contra colla. Però finalment, s'ha cancel·lat d'edició d'enguany.

La raó és perquè "no s'ha cobert la inscripció del mínim de colles necessàries per al bon desenvolupament del concurs", segons expliquen des de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS), l'entitat responsable del món competitiu de la sardana. Així, indiquen que només hi havia 1 colla Infantil, 1 Juvenil, 2 Grans i 4 Veteranes. Malgrat els esforços de l'entitat, que va allargar el període d'inscripcions i va fer diveses crides a les colles, ha faltat quòrum.

Davant les possibles causes d'aquesta baixa participació des de l'entitat es mostren sorpresos perquè "es va fer una enquesta amb totes les colles i majoritàriament van votar per celebrar la Copa Catalunya al setembre". Cal recordar que a la seva 1a edició, celebrada l'any passat, la data del concurs va ser el darrer dissabte de juliol. A més a més, també es van aplicar canvis per tal de millorar el format del concurs, segons les aportacions de diverses persones.

De cara al 2020, des de la Junta de l'entitat estudiaran si es torna a convocar aquesta competició i "hem de veure com podem incentivar la participació de les colles".

La celebració de la Copa Catalunya a Montblanc seguia amb la seu de l'any passat, quan la població era Capital de la Sardana. Enguany va voler repetir l'esdeveniment, però al final no ha sigut possible. Cal veure també si l'any vinent es convocarà de nou el 'Torneig del KO', en quina data i si repetirà seu o s'aprofitarà de nou la Capital de la Sardana, que al 2020 ho serà Sant Feliu de Guíxols.

La 1a colla campiona d'aquest títol va ser, lògicament l'any passat, en categoria Gran, la Mare Nostrum, de Barcelona. I en categoria Veterana ho va ser Toc de Dansa, de Tarragona.