Notícies

La Confederació Sardanista de Catalunya gestiona el protocol de desconfinament de la sardana per a la Fase 1
Dl. 25-Mai-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya, en col·laboració amb la Federació de Cobles de Catalunya, ha preparat el pla de desconfinament del coronavirus per al món de la sardana, per a la Fase 1. Aquest document està en aquests moments en estudi per parc de PROCICAT per tal de validar-lo, o fer-hi les esmenes necessàries.

La proposta per a aquesta Fase 1 s'enfoca només per a l'organització d'assaigs de cobles, gravacions de discs i concerts. Així, entre les mesures proposades hi consta que els concerts ofereixin només localitats per a un terç de l'aforament, que sigui numerades, que hi hagis distàncies de seguretat de 2 metres entre els espectadors o l'ús recipients especials per als instruments dels musics per evitar possibles contagis salivals. També s'explicita que de cap de les maneres hi pot haver programa de mà en paper, ja que pot ser una via de contagi.

El protocol també fa especial èmfasi en l'obligació de redactar contractes amb les cobles perquè els músics puguin canviar de regió sanitària sense problemes. Les cobles federades tindran el model i el proporcionaran a l'organitzador per a la seva signatura.

La redacció d'aquest projecte de desconfinament s'ha basat en la normativa que ha publicat el Gobierno de España a través del BOE. A més a més, és un treball conjunt amb cobles, ja que són el 1r pas per poder assegurar el retorn a una certa normalitat.

En tot cas, l'última paraula per poder organitzar un esdeveniment sempre correspon a l'administració local, malgrat el PROCICAT validi aquest protocol. Per això, quan l'activitat s'organitzi a la via pública o a un recinte municipal, sense el permís de l’Ajuntament en qüestió, no es podrà organitzar l’esdeveniment.

La Confederació Sardanista de Catalunya està a l'espera de resposta i en cas que es validi, es farà saber totes les normes a tot el món sardanista perquè es puguin organitzar activitats d'aquest tipus. A partir d'aquí, la Confederació Sardanista de Catalunya està treballant els protocols de desconfinament gradual de les Fases 2 i 3.