Notícies

La Confederació Sardanista de Catalunya envia una carta per evitar més cancel·lacions d'activitats sardanistes
Dj. 08-Oct-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya ha redactat especialment una carta per demanar als regidors de cultura i els tècnics culturals dels Ajuntaments de Catalunya que s'eviti el màxim possible l'anul·lació d'activitats sardanistes i es reprogramin. Aquesta carta s'ha fet arribar a totes les entitats associades a l'ens sardanista perquè les remetin a aquests responsables municipals.

L'objectiu és informar que les activitats culturals estan permeses, malgrat les disposicions sanitàries per evitar aglomeracions de persones. Així, el text ho exemplifica amb la presentació i inauguració de les "temporades de teatre o òpera 2020-2021 que estan donant a conèixer destacats escenaris culturals del nostre país. O la possibilitat d’anar al cinema. O la reobertura dels museus. O l’organització d’esdeveniments com exposicions o jornades literàries".

Per això s'anima a "programar, mantenir o posposar qualsevol esdeveniment cultural, sense cap problema, si s’instauren i respecten les mesures higièniques de seguretat del PROCICAT. Entre ells, els del món de la sardana i la cobla". El text també lamenta que hi hagi una tendència "excessivament habitual de cancel·lar qualsevol acte que tingui a veure amb la sardana i la cobla".

La carta també argumenta que aquestes anul·lacions afecten l'economia de molts músics de cobla, ja que bona port dels seus ingressos mensuals provenen d'aquestes actuacions.

L'escrit els anima a "impulsar, mantenir o reprogramar activitats sardanistes, especialment concerts, en els que es pot registrar prèviament els assistents, limitar l’aforament, mantenir distàncies de seguretat, evitar contactes físics i d’altres mesures de seguretat".

Des que s'ha enviat la carta, per ara no s'ha obtingut cap resposta i sembla que la tendència de cancel·lar activitats sardanistes es manté. La Confederació Sardanista de Catalunya està estudiant noves maneres de fer arribar eficientment aquest missatge a aquests perfils decissors.