Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estadístiques de la seva navegació en aquesta web, en compliment del Reial decret-llei 13/2012.OK | Mes informació
La Confederació Sardanista de Catalunya difon el Manifest de la Cultura Popular de Catalunya :: PortalSardanista

 

Notícies

La Confederació Sardanista de Catalunya difon el Manifest de la Cultura Popular de Catalunya
Dv. 29-Set-2017

El Consell de l'Associacionisme Cultural, del qual en forma part la Confederació Sardanista de Catalunya, ha redactat un manifest en defensa dels drets civils dels catalans i de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Aquest document s'ha fet arribar a totes les entitats sardanistes de Catalunya i s'ha llegit a nombrosos esdeveniments del nostre sector des de la seva difusió, el dissabte, 23 de setembre.

Al document el Consell ha ressaltat "el ple suport a les institucions de Catalunya i a les seves decisions", i manifesta "el rebuig i la condemna més enèrgica a les actuacions desplegades pel Govern de l'estat espanyol per impedir la lliure participació dels catalans i les catalanes en un procés democràtic com és el referèndum de l'1 d'octubre”. També hi remarca el seu “compromís inequívoc en la defensa de les llibertats democràtiques" i la seva "oposició a qualsevol iniciativa que limiti l'autogovern o l'exercici de llibertats civils, com ara la llibertat de consciència, la llibertat de premsa, la llibertat d'expressió i opinió, la llibertat de reunió, el dret a la igualtat de tracte davant la llei, i el dret a decidir".

Així mateix, indica que el Consell "no pot restar en silenci quan els poders de l'Estat espanyol infringeixen les lleis, demostren un clar menysteniment als drets civils dels ciutadans, i agredeixen a les entitats culturals i cíviques, a les institucions i a l'autogovern del poble de Catalunya".

Es pot demanar el text a la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya a través del correu info@conf.sardanista.cat.

D'altres entitats sardanistes signants del manifest han sigut la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l'Obra del Ballet Popular. També l'han rubricat l'Ens de l’Associacionisme Cultural Català, el Moviment Coral Català, la Federació d'Ateneus de Catalunya, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la Federació Catalana d'Entitats Corals, la Federació Catalana de Societats Musicals, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Federació Catalana d'Entitats Catifaires, la Federació Catalana de Pessebristes, l'Associació Cultural XarxAteneu, la Federació de Colles de Falcons de Catalunya, les Corals Joves de Catalunya, la Federació Catalana de Pueri Cantors, la Federació Catalana de Cors de Clavé, la Federació Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, l'Associació Agrupament d'Esbarts Dansaires, l'Associació Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya, l'Agrupació de Colles del Ball de Gitanes del Vallès, l'Associació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Federació Catalana de Cineclubs, la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya, la Federació Catalana de Joc Tradicionals, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre i la Federació Catalana de Passions.

El Consell de l'Associacionisme Cultural és el màxim òrgan consultiu del Departament de Cultura en relació amb la cultura popular, la dinamització sociocultural i l'associacionisme cultural. L'integren les principals entitats representatives d'aquest àmbit a Catalunya i representa, de manera directa, més de 500.000 persones.