Notícies

La Confederació Sardanista de Catalunya celebrarà el Dia de l'Associacionisme amb Arnau Tordera
Dl. 18-Mai-2020

La Confederació Sardanista de Catalunya endega una nova activitat digital per celebrar el Dia de l'Associacionisme Cultural 2020. Serà amb el conegut cantant Arnau Tordera qui, a través de diversos vídeos, analitzarà fins a 4 sardanes diferents.

Així, Tordera farà una anàlisi musical de les sardanes que escollirà el món sardanista a través d'una votació per internet. Hi haurà 3 categories, amb 3 propostes per a cadascuna. Així, a la categoria 'Vocal' es podrà triar entre Somni, de Manel Saderra i Puigferrer; La sardana de les monges, d'Enric Morera o Marinada, d'Antoni Pérez Moya. L'altra categoria és la de 'Sardana obligada' hi s'hi podrà votar o bé Ocellets enjogassats, obligada de flabiol, de Lluís Buscarons; o bé En Cacaliu, obligada de contrabaix, de Joaquim Serra o bé Sa Roncadora, obligada de tenora, de Ricard Viladesau. Finalment, hi haurà la categoria 'Sardana estrenada al S. XXI', que contemplarà les opcions de Mataró, Ciutat Pubilla, de Marc Timón; El silencia del far, de Jordi Molina o Petons de matinada, d'Enric Ortí. I encara hi haurà l'opció de votar una 4a sardana sorpresa. Tothom que hi participi podrà proposar un títol, el seu preferit. En aquesta 4a categoria, la de recopilació de propostes, la que tingui més coincidències serà la que analitzarà també Arnau Tordera.

Les peces es podran seleccionar a través d'un formulari, en què caldra registrar-se i on només s'hi pot votar si es té compte de correu Gmail. El període de votació anirà des d'aquest dilluns 18 de maig fins divendres 22 de maig.

Tordera prepararà un vídeo explicatiu per a cadascuna d'aquestes sardanes. Aquests continguts s'aniran penjant a les xarxes i al YouTube de la Confederació Sardanista de Catalunya durant els dies que se celebri el Dia de l'Associacionisme Cultural 2020. És a dir, entre el dijous 4 de juny i el dissabte 7 de juny, cada dia, hi haurà un vídeo nou.

D'aquesta manera la Confederació Sardanista de Catalunya incentiva a una celebració del Dia de l'Associacionisme Cultural 2020 més comunitària i dinàmica. I això sense oblidar que prèviament s'haurà fomentat la relació entre el col·lectiu sardanista durant el període de votació i quan es vagin desvelant els títols que s'analitzaran. Tota aquesta activitat es desenvoluparà a l'entorn digital perquè l'actual pandèmia de coronavirus impedeix celebrar esdeveniments físicament.

Així mateix, aquesta votació substitueix l'activitat lúdica que va iniciar la Confederació Sardanista de Catalunya amb l'inici del confinament per fer més digerible l'estar tancat a casa. Han sigut moltes i diverses propostes durant 2 mesos en què s'ha posat a prova el coneixement dels sardanistes, i s'ha divulgat les imatges de compositors i activitats sardanistes. I tot això ha sigut possible gràcies a la tasca fotogràfica de l''Avi' Botet i el seu blog.

Arnau Tordera s'ha mostrat com un profund admirador i coneixedor de la sonoritat de la cobla i les sardanes. Així, al seu disc Zel hi va incloure el so del flabiol i va ser el cap de cartell del festival 'Amb so de cobla' de l'any passat a Palamós, on hi va presentar el seu espectacle amb la cobla Berga Jove. També va ser el protagonista d'una de les sessions de debat de la Casa de la Sardana de Barcelona, i va guanyar el Premi Teresa Rebull per la seva proposta en què presentava cançons tradicionals des d'un punt de vista modern.