Notícies

La cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona aconsegueix ressò mediàtic amb el disc amb el cantautor Roger Mas
Dg. 01-Abr-2012
La cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona ha presentat aquest passat dissabte, 24 de març, a l'Auditori de Barcelona el seu disc gravat amb el cantautor Roger Mas. A més a més, el disc s'ha pogut comprar amb el diari 'Ara' el mateix cap de setmana del concert, el que suposa una nova via de col·laboració entre el món de la cobla i els mitjans de comunicació de masses. I tot això sense oblidar que els principals diaris n'han parlat i destacat la faceta de la cobla. Ultra això fins i tot Twitter ha bullit amb els missatges de centenars de joves que destacaven el disc i el concert.

Així, la sala Pau Casals de l'Auditori de Barcelona s'ha omplert de gom a gom, amb un públic predominantment juvenil, per escoltar les cançons del nou disc de la cobla Sant Jordi, gravat amb el cantautor Roger Mas. Aquest fet suposa un tomb a la percepció general que hi havia fins ara per part del jovent de la cobla com una formació musical xarona i allunyada de la seva realitat. La unió entre el cantautor solsoní i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona ha creat una fusió que ha reeixit entre la gent jove. Potser a partir d'aquí els semblarà més normal escoltar el so de la cobla.

A més a més, la tasca de promoció del nou disc ha comprès diverses entrevistes a en Roger Mas als principals mitjans catalans, als quals ha destacat sempre la sonoritat i la força de la cobla. Es pot considerar per tant que aquesta campanya ha estat més positiva pel món de la cobla en si que pel propi cantautor. Sigui com sigui, tant l'allau de comentaris a Twitter com la sensació general viscuda a l'Auditori demostren que el concert ha estat un èxit i que la cobla ha guanyat punts a l'imaginari del col·lectiu juvenil.

A part de què el diari 'Ara' oferia el disc, un altre fet destacable és que s'ha pogut comprar abans d'estar editat a l'iTunes d'Apple i comptava amb una versió especial de 'La Santa Espina' de regal. Una altra peculiaritat i exemple de la capacitat de mobilització que s'ha aconseguit és que la carpeta del disc és una obra del reconegut artista Perejaume.

A l'actuació, a part del propi Roger Mas i els components de la cobla, el arranjaments per a cobla són d'en Xavier Guitó, també al piano i a les veus. Les percussions van a càrrec d'en Josep 'Pinyu' Martí i del contrabaix i el baix elèctric se n'ocupa n'Arcadi Marcet.

El web http://coblasantjordi.cat/rogermas/Home.html permet obtenir més informació i visionar el videoclip de la peça 'El dolor de la bellesa', també disponible a http://www.youtube.com/watch?v=Y_ckXjj5N6o.

El disc que s'ha presentat amb aquest concert a Barcelona és el que van gravar conjuntament en directe a Solsona a finals de desembre del 2011. El disc està editat pel segell Sant Jordi Produccions amb distribució de Satélite-K.