Notícies

La cobla Contemporània, premiada i de celebració
Dj. 06-Feb-2020

La cobla Contemporània rebrà aquest any el Premi al Mèrit Sardanista que atorga l'Agrupació Cultural Folklòrica Sabadell Sardanista, just l'any de celebració dels seus 25 anys i en el moment que està a punt de presentar un nou disc.

L'entitat de Sabadell atorga cada any des de en fa també 25 aquesta placa commemorativa en reconeixement a la tasca a favor de la sardana de persones o entitats de Sabadell, o relacionades estrament amb la població. Per això enguany s'ha distingit la cobla amb seu a la capital vallesana. Segons indiquen des de l'organització, es premia la seva cerca de "noves vies per difondre la sardana" i la superació de la "classicitat" de la cobla. I és que la Contemporània ha sigut la formació més reeixida en adaptar conegudes melodies de cançons modernes, òperes, bandes sonores o peces de televisió en format sardana. Un dels seus grans reeiximents va ser la versió de Despacito i ara recentment una sardana amb temes de Rosalía.

Per a Jeroni Velasco, representant de la cobla, "que et donin un premie està molt bé però si a sobre és de casa, encara és millor". I afegeix que "estem molt orgullosos, ja podem estar contents de ser profetes a la nostra terra".

Aquest reconeixement coincideix just en el moment en què han gravat un disc nou, que es titularà Festa Major. Serà un recull de totes les sardanes més triomfadores de la col·lecció Sardaxou. Així, s'hi podran escoltar fins a 16 peces, com les citades versions de Despacito o SardaRosalía, i d'altres sardanes com la basada en la música de Shakira. Justament SardaRosalía serà novetat, ja que es gravarà per 1a vegada, com ho serà la versió de Bella Ciao.

El disc estarà disponible abans de la primavera i se'n preveu fer una tirada més nombrosa del normal. L'edició serà Audiovisuals de Sarrià i es podrà comprar a les actuacions de la cobla o a través de les plataformes digitals.

A més a més, la cobla Contemporània commemora aquest 2020 els seus 25 anys. Una efemèride prou rodona com per justificar i celebrar el premi i la gravació del disc.

El Premi al Mèrit Sardanista de Sabadell Sardanista es lliurarà el proper 4 d'octubre, a l'Hotel Urpí de Sabadell, en un dinar amb tots els socis de l'entitat. Alguns dels noms destacats que han rebut el guardó prèviament han sigut Enric Ortí, Lluís Subirana, Jaume Nonell, Josep Maria Serracant, les cobles Sabadell i Jovenívola de Sabadell o els programes de sardanes de Ràdio Sabadell.