Notícies

La cobla Ciutat de les Roses plega per falta de músics i actuacions
Dv. 20-Nov-2020

La cobla Ciutat de les Roses, de Sant Feliu de Llobregat, ha anunciat que plega. La difícil situació pandèmica, la marxa de diversos components i la falta de perspectives han portat a que decidís finalitzar la seva activitat.

La possibilitat de pausar la formació fins trobar una nova oportunitat també es descarta. Segons la seva representant, M. Carmen González, "les formacions petites no podem subsistir ara perquè no hi ha ballades. I amb músics que no són professionals no es pot cobrar el mateix import que d'altres cobles, però hem de pagar igualment Seguretat Social, IRPF...". I afegeix que la cerca de nous músics ha sigut infructuosa. "Al Conservatori Municipal de Música de Barcelona - explica - hi ha molts pocs estudiants i les veus que s'han donat per substituir alguns músics no han atret ningú". L'opció d'altres músics més experimentats i professionals queda descartada també perquè és poc probable que vulguin venir a una cobla com la seva, amb poques actuacions i més enfocada a preparar músics joves. I encara cal afegir-hi el fet que actualment sigui pràcticament impossible assajar amb les normes sanitàries i de confinament.

La Ciutat de les Roses l'han integrada sempre joves músics estudiants, sense experiència que no havien tocat mai amb cobla, que s'han format en aquest conjunt. Alguns han acabat marxant a d'altres cobles gràcies a l'evolució experimentada en aquest etapa, però no ha estat possible trobar-los recanvi. Per a González és un problema perquè "no som professionals i sense cobles com nosaltres, els músics no es podran formar, necessiten una experiència que poden aconseguir aquí o a cobles similars".

La cobla es va fundar fa 6 anys i la valoració que en fan és bona, sobretot per aquest llegat de nous músics. Però també perquè cada any tenien unes 30 actuacions, una xifra acceptable en el context del projecte. Aquest 2020 només havien concretat 3 actuacions per a maig i juny però la pandèmia va emportar-s'ho tot per endavant. "Ens fa pena deixar-ho, però les circumstàncies són les que són", rebla González.

Alguns músics quedaran sense cobla. Potser algun jove estudiant busca una cobla. O potser alguna cobla busca nous músics. Són oportunitats que s'obren, malgrat acabar-se aquesta formació.