Notícies

La Ciutat de Girona finalitza el 3r disc de 'Fonoteca de cobla' i en prepara el 4t
Dt. 01-Mar-2016
La cobla Ciutat de Girona ha enllestit el 3r disc del projecte de recuperació de músics de cobla gironins i ja està en marxa el 4t volum. El nou treball es presentarà a Figueres al mes de maig i està dedicat a en Ramon Basil. El 4t disc tractarà la figura d'en Francesc Civil.

El disc sobre en Ramon Basil conté 8 sardanes, 2 sardanes per a cor d'homes i 5 ballables en formació d'orquestra. Algunes d'aquestes 8 sardanes són 'Clarejant', 'Sol ixent', 'Primerenca' o 'La palmera'. Les peces per a cor les ha interpretades el Cor d'Homes d'Igualada i els ballables suposen afegir a la cobla 2 violins i 1 flauta. L'enregistrament valdrà 15 € i es podrà comprar a través de la cobla.

L'elecció de Figueres com a població on presentar el disc rau en el fet que en Ramon Basil era natural d'aquesta població. Va ser el pare del conegut Francesc Basil.

Pel que fa a l'altre volum, dedicat a en Francesc Civil, es preveu que estigui preparat cap a la tardor. Malgrat que en Civil va néixer a Molins de Rei, la major part de la seva vida la va passar a Figueres i Girona.

El projecte de la 'Fonoteca de cobla' vol "divulgar i preservar el patrimoni musical gironí dins l'àmbit de la música per a cobla". La iniciativa de la Ciutat de Girona té també "especial interès en la producció musical de compositors gironins". Els col·laboradors del projecte són l'Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona. La direcció correspon a en Jesús Ventura.