Notícies

La Capital de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols es trasllada al 2021
Dc. 15-Abr-2020

Arran de la incertesa per la situació d'emergència de la Covid-19 i les nombroses cancel·lacions d'actes i activitats de caire cultural, la Confederació Sardanista de Catalunya, d'acord amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l'Agrupació Amics de la Sardana (principals organitzadors de l'esdeveniment), han decidit ajornar al 2021 la Capital de la Sardana per Sant Feliu de Guíxols. D'aquesta manera, Sant Feliu de Guíxols es proclamarà el 2021, Balaguer el 2022, i Sant Cugat del Vallès el 2023. La decisió s’ha pres de manera consensuada entre totes les poblacions afectades.

La decisió s'ha pres després d'analitzar l'afectació cultural que estan generant les mesures de contenció per la Covid-19, i davant la impossibilitat de preveure quan es podran tornar a celebrar els esdeveniments programats amb normalitat.

Sant Feliu de Guíxols tenia preparat un amplíssim programa per aquest 2020 que començava al mes de març, i ara es traslladarà al 2021. De fet, la proclamació de Sant Feliu de Guíxols, Capital de la Sardana prevista per al passat 21 de març ja es va haver de cancel·lar per aquest motiu. La principal aportació guixolenca era l'acostament de la sardana a les escoles i una reivindicació especial pel fet sardanista local, amb compositors d'excepció com Juli Garreta entre molts d'altres.

Des de l'Ajuntament es considera la decisió "encertada, no exempta d'un punt de tristor, però perfectament comprensible i amb il·lusió per al nou calendari que es planteja".