Notícies

Ja es coneixen les colles de sardanes i la cobla que actuaran a l'Aplec Internacional de Copenhaguen
Dv. 22-Feb-2019

Adifolk ja ha triat les entitats de cultura popular i tradicional que participaran a l'Aplec Internacional de Copenhaguen del proper mes d'abril. El món de la sardana i la cobla el representaran les colles de l'Agrupació Mediterrània Dansa, de Figueres; de l'Agrupació Tarragona Dansa, de Tarragona, i del Grup Sardanista Maig, de Barcelona. Pel que fa a la cobla, hi actuarà La Principal de l'Escala, així com la Cobla Catalana dels Sons Essencials.

En concret hi ballaran les colles Mediterrània Dansa, de la categoria Infantil; Nova Tarragona Dansa, de la categoria Juvenil i Maig i Xàldiga, que faran una barreja de dansaires de la categoria Juvenil i Gran. Totes aquestes colles tenen una activa participació al món de la sardana esportiva, a concursos de diverses categories, des de fa anys. A més a més, la participació de la colla tarragonina s'emmarca en les diverses activitats programades per a l'efemèride dels 40 anys de l'agrupació sardanista.

La Principal de l'Escala es va fundar els 1906 i després de la seva desaparició els 1957, es va recuperar el 2004. Ja ha actuat a l'exterior en ocasions anteriors, a indrets com Grècia o Suïssa. La Cobla Catalana dels Sons Essencials és coneguda no tan per tocar sardanes de manera pura sinó per la seva reinterpretació de la música per a cobla.

L'Aplec Internacional d'enguany manté l'esperit dels darrers anys: s'insereixi dins d'un altre festival més gran que se celebri a una població rellevant. L'objectiu és aconseguir major repercussió per explicar la cultura i la tradició catalana i exportar la realitat social i cultural catalana d'avui en dia. Properament es desvelarà el programa exacte, però s'hi preveuen 3 ballades de sardanes, entre d'altres activitats.

Aquestà serà la 32a edició, i se celebrarà del divendres 26 al diumenge 28 d'abril i s'emmarcarà en el 48 Timer Festival de Norrebro, on la cultura catalana exercirà com a convidada.