Notícies

Ja a la venda les entrades per a La Final de la Sardana de l'Any 2017
Ds. 10-Feb-2018

Ja es poden comprar les entrades per assistir al Concert-Final del concurs La Sardana de l'Any 2017. Es poden aconseguir a través de de la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya al 93 319 76 37 o bé a info@conf.sardanista.cat, per un preu de 16 € i una part es destinarà al projecte perquè la sardana sigui Patrimoni de la Humanitat. La Final se celebrarà el dissabte, 12 de maig, a les 17:00 h. al Centre Cívic d'Alcanar i oferirà l'estrena de l’espectacle De músic a Mite en motiu del centenari del naixement de Ricard Viladesau. A més a més, comptarà amb activitats complementàries al matí.

Així, la 1a part de la Final permetrà escoltar les 10 sardanes finalistes i votar les 3 preferides pel públic per atorgar el Premi Popular. Hi actuaran les cobles Reus Jove i Marinada. La 2a part servirà per estrenar l'obra De músic a Mite, centrada en la figura de Ricard Viladesau. La seva temàtica és un recorregut per la seva vida i obra amb temes musicals del mateix compositor. La part musical anirà a càrrec de la cobla Ciutat de Girona, Joan Torras al piano i la percussió i Susanna del Saz com a actriu i mezzosoprano. La direcció musical serà de Jesús Ventura i la direcció artística de Francesc Sánchez Carcassés, comissari de l'Any Viladesau. El guió de l'espectacle és de Mercè Planas. També hi ha prevista l'actuació de l'Agrupació Musical Canavera a la part final de la sessió.

Per fer la festa més completa la Confederació Sardanista de Catalunya proposa d'altres activitats complementàries. Així, a les 11:30 h., hi haurà una ballada doble a la Plaça de Lluís Companys d'Alcanar. A més a més, la Final coincideix amb el 1r cap de setmana de les festes primaverals d’Alcanar, dedicades a Sant Isidre Llaurador, on la tradició, la cultura i la gresca omplen la vila d’alegria i convivència. Per això dissabte també es podrà visitar durant tot el dia l'exposició d'Arts i Flors als balcons de la poblacio tarragonina. També a les 10:30h hi haurà la sortida del Bou Capllaçat i a les 22:30h també hi haurà un concert Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Banda Municipal d’Alcanar. I encara per acabar, a la 1:00 h. de la matinada se celebrarà el ball de gala amb l’orquestra Montesol al Centre Cívic.

Viatges Fent Camí ha preparat un proposta de programa complet amb autocars i oferta hotelera que es pot consultar tot demanant pel Claudi al 931 402 963.

Aquesta serà la 29a edició de La Sardana de l'Any, el Concurs radiofònic de participació popular, amb més de 12.000 vots per edició, que permet votar la sardana més Popular, i concedeix el Premi de la Crítica i el Premi Joventut.

L'esdeveniment de la Final-Concert l'organitza la Confederació Sardanista de Catalunya amb l'Ajuntament d'Alcanar i hi col·labora l'Obra Social 'la Caixa', la Federació Catalana de Societats Musicals, Viatges Fent Camí i la Fundació SGAE.