Notícies

Ja a la venda les entrades pel Concert-Final de La Sardana de l'Any al Liceu
Dj. 29-Nov-2018

Ja es poden comprar les entrades pel Concert-Final de la 30a edició del concurs La Sardana de l'Any, que se celebrarà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona el proper diumenge 12 de maig. Es poden comprar a través de la pàgina electrònica específica del Liceu, o a les taquilles del colós de La Rambla. Les entrades estan disponibles a partir de 18 €, amb diversos trams de preus segons la ubicació del seient al Liceu.

Per commemorar la xifra rodona de les 30 edicions, el certamen es vestirà de gala amb la celebració del Concert-Final al teatre d'òpera més important de Catalunya. Començarà a les 17:30 h. i, excepcionalment, serà en diumenge, en concret, el 12 de maig. La proposta inclou, com sempre, una 1a part amb la interpretació de les 10 sardanes finalistes, i una 2a en format concert. Enguany serà amb el grup Port Bo, la soprano Indira Ferrer i la Polifònica de Puig-Reig, acompanyats de les cobles Mediterrània, Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Montgrins. Aquest concert evocarà espais nostrats com Queralt, Cadaqués o la Costa Brava, al ritme de la sardana, però també de l'havanera. I en en el marc del Liceu, també s'hi interpretarà música de Beethoven o Mascagni, entre d'altres.

A més a més, diumenge al matí, per fer la jornada més completa des del punt de vista sardanista, hi haurà una ballada doble a la Plaça de la Catedral, amb les cobles Mediterrània i Lluïsos. En aquest sentit, Viatges Fent Camí ofereix l'oferta d'un dinar de germanor al costat de la Catedral a un preu de 33 € per persona. Es poden reservar places a través del telèfon de l'agència (93 140 29 63) o al seu correu electrònic (viatges@fentcami.cat).

La Sardana de l'Any compta amb una 1a fase de votació enter les 45 sardanes seleccionades que finalitzarà el cap de setmana del dissabte 12 i diumenge 13 de gener de 2019. Les 2 Repesques seran els cap de setmana del dissabte 26 i diumenge 27 de gener de 2019 i del dissabte 2 i diumenge 3 de febrer de 2019. Les Semifinals començaran el cap de setmana del dissabte 16 i diumenge 17 de febrer de 2019, i s'acabaran el del dissabte 13 i diumenge 14 d'abril.

Les votacions per triar les 10 finalistes al Premi Popular són com sempre possibles a través de 3 vies, excloent-se entre elles. O bé es vota a través del contestador de la Confederació Sardanista de Catalunya (93 319 76 37), o bé a través de la pàgina www.lsda.cat o bé a través de les emissores col·laboradores. La data límit per votar a través de la web és cada dilluns que hi hagi eliminatòria, a les 14:00 h., i a través del contestador, diumenge a la nit. Les Bases completes es poden consultar al Portal Sardanista. També hi ha el Premi de la Crítica, seleccionat per un jurat especialitzat, i el Premi Joventut, per a joves autors, que també tria el Jurat qualificat.

El concurs es va endegar el 1972 i va desenvolupar-se fins el 1986. L'any 2004 la Confederació Sardanista de Catalunya, llavors encara només Federació, va recuperar la proposta. Des de llavors gestiona el certamen i n'ha mantingut l'esperit original per premiar les sardanes més populars, de joves autors, i les més ben valorades per un jurat, a part de portar l'espectacle per tot el territori.