Notícies

Inscripcions obertes per a la sardana groga de Vilafranca del Penedès pels presos i exiliats
Dv. 09-Ago-2019

L'Escola de Sardanes del Barri de Sant Julià de Vilafranca del Penedès ha organitzat per al proper divendres 23 d'agost, a les 21:15 h., al voltant de la basílica de Santa Maria, una 'sardana groga' com a reivindicació en solidaritat amb els presos polítics i els exiliats, i per demanar alhora que la sardana sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aquesta activitat, per tant, s'enllaça amb la importància de demostrar la implicació popular i de base perquè el comitè decisor entengui la relació amb la societat actual i la pervivència de la tradició.

La idea és mostrar els símbols de la sardana: "unió, esperança i germanor", segons indiquen a la carta que han remès per aconseguir la major implicació possible. I és que per envoltar la basílica caldrà gent. Per això, tothom pot apuntar-se a l'esdeveniment a través del correu sardanagroga@gmail.com o al telèfon 636 68 77 18. En qualsevol cas, cal indicar el total de persones que aniran a l'esdeveniment perquè des de l'organització els assignin un lloc. En aquest sentit, la proposta és crear diverses anelles concèntriques, al voltant d'un llaç groc.

Aquesta acció es desenvoluparà en el marc de la Festa Major de Vilafranca del Penedès, "considerada la més típica de Catalunya", segons afirmen a la seva carta. L'esdeveniment tindrà el suport de Vilafranca per la Independència, l'ANC i Òmnium Cultural de l'Alt Penedès.

Aquesta activitat és l'ampliació de l''anella groga' que es va organitzar l'any passat, i sembla inspirar-se en l'encerclament de la Catedral de Tarragona que va organitzar recentment l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa per celebrar els 40 anys d'existènciam, o l'activitat de Montblanc com a Capital de la Sardana 2018. També hi ha ressonàncies de la Sardana per la Llibertat de Banyoles del passat juny de 2018.

En qualsevol cas, des de l'organització fan una crida a comptar amb el màxim de gent possible, de manera que el projecte està obert a tothom que vulgui participar-hi.