Notícies

Homenatge a Salvador Saumoy en deixar la representació de la Jovenívola de Sabadell
Dc. 19-Feb-2020

Salvador Saumoy ha sigut el representant de la Jovenívola de Sabadell els darrers 40 anys, i ara deixa aquesta tasca. Per això a principis d'aquest mes de febrer se li ha fet un homenatge sorpresa, a l'Hotel Urpí de Sabadell, amb gran quantitat de sardanistes, compositors i músics que li han anat a fer costat.

L'esdeveniment ha consistit en un dinar, el reconeixement de tots els assistents amb el lliurament de diverses plaques i fotos commemoratives i un petit concert de la Jovenívola de Sabadell. La presentació ha anat a càrrec de Jaume Nonell i hi han assistit personalitats del món de la sardana com Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Núria Escudé, presidenta de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) o Joan Ventura, president de la Comissió d'Aplecs de Barcelona.

La figura de Saumoy ha sigut cabdal per a aquesta cobla, ja que amb la seva tasca no només la va formar a partir de l'Escola Experimental de Música de Cobla i Banda de Sabadell, sinó que la va consolidar i expandir. Durant gairbé 44 anys ha lluitat per aquesta cobla i per extensió, per al cobla en general. Així, el 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Ara, però, a partir d'aquest mes de març la seva feina s'haurà acabat. El relleu el prendrà Jaume Prat, amb qui es podrà contactar al 609 769 674.