Notícies

Havaneres amb cobla, la nova proposta de la Vents de Riella
Dv. 07-Set-2018

La fusió de la música de cobla amb d'altres gèneres té una nova proposta: les havaneres. Aquest passat mes d'agost la cobla Vents de Riella i el grup d'havaneres Marinada, ambdues formacions d’Agramunt, han presentat en el marc de la festa major de la població, l'espectacle Havaneres amb cobla.

En aquest projecte es fusionen el so de la cobla amb la música de les havaneres i les cançons de taverna. La idea va sorgir fa ja 1 any arran de l'afecció de diversos músics de la cobla a aquest gènere musical cantat. Per això van proposar-ho al seu director, Jordi Guixé. Davant les possibilitats, el director ha fet l'arranjament de la majoria de composicions. Una bateria també acompanya el conjunt.

Les peces que formen part de l'espectacle són el repertori del grup Marinada. Suposa, per ara, unes 10 havaneres amb cobla, que duren una mica més d'1 hora. Així, s'hi poden sentir títols com El meu avi, La gavina, La barca xica, Plora guitarra, Vell pescador o El mar i el vent. En el cas d'ajuntar-se amb havaneres a l'estil tradicional, sense cobla, l'espectacle pot durar ben bé 1 hora i mitja.

Segons el representant de la cobla, Josep Maria Coll, "per al grup d'havaneres no els ha sigut difícil però per a cobla ha suposat un esforç perquè no hem tocat mai aquest gènere ni aquestes obres. Però el resultat és increïble".

Aquesta és la 1a vegada que les 2 formacions agramuntines col·laboren en un projecte comú i és una demostració més de la versatilitat de la cobla i la seva sonoritat.

Es pot contractar aquest espectacle a través del representat de la cobla, Josep Maria Coll, al 618 102 979.

Ja hi va haver una producció al seu dia de la cobla Montgrins amb el grup Port Bo en què s'oferia aquesta fusió musical.