Notícies

Ha mort Antoni Anguela, director de la Revista SOM, president de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona i incansable promotor de la sardana
Dg. 01-Ago-2010
La defunció s'ha produït el dia 4 d'Agost, a l'edat de 63 anys, i com a conseqüència d'una llarga malaltia.

Lamentem haver de comunicar-vos la mort d'Antoni Anguela i Dotres, el fundador del butlletí Infosardana, el qual nodreix aquesta secció de notícies des de la seva creació.

Nascut a Manresa i llicenciat en dret, deixà l'exercici de l'advocacia tan aviat com se li oferí dedicar-se de ple a treballar per la promoció de la cultura del país.

Es va incorporar al Departament de Cultura de la Generalitat l'any 1981 en condició de responsable de cultura tradicional del Servei de Promoció Cultural, participant activament del Pla de Dinamització Cultural que es desenvolupà entre el 1980 i el 1985, molt especialment en el 1er. Congrés de Cultura Tradicional i Popular, i d'altres esdeveniments de promoció cultural com Expocultura, aportant sempre un profund coneixement de les diferents facetes de la cultura tradicional, que el va promoure a la direcció del Centre de Promoció i Recerca de la Cultura Popular i Tradicional el 1984. Més tard, en constituir-se el 1990 el CPCPTC (Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana), fou designat cap del Servei de Patrimoni Etnològic.

L'Antoni promovia la cultura del país per professió i per vocació. Així, a aquest intens currículum professional cal afegir l'ampli nombre d'iniciatives de promoció i difusió de la sardana on va participar o que va engegar ell mateix, omplint el seu temps de lleure.

En aquesta vessant, caldria destacar que l'Antoni era director de la revista SOM, president de l'Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, Cap de l'Àrea de Comunicació de la Federació Sardanista de Catalunya, impulsor del Grup d'Informadors Sardanistes de Catalunya, editor-fundador del butlletí Infosardana i col·laborador habitual del programa Amunt i Avall de COM Ràdio.

Anteriorment, havia estat guionista, realitzador o col·laborador en mitjans com Ràdio Nacional d'Espanya a Barcelona, Ràdio Quatre, Ràdio Peninsular, Ràdio Mataró, Diari de Barcelona, Tele/eXprés, etc. A la dècada dels 70, a més, l'Antoni va ser un pioner de l'emissió d'espais sardanistes a televisió, escrivint i presentant el programa Rotllana al Circuit Català de Televisió Espanyola, una sèrie de 13 capítols de 20 minuts.

El seu intens i extens treball ha estat reconegut amb dues medalles al Mèrit Sardanista, atorgades els anys 1996 i 2010, essent una excepció dins els Premis Sardana, que no acostumen a atorgar aquesta distinció més d'una vegada a la mateixa persona.

El funeral serà el proper divendres dia 6 d'Agost a les 12:45h al Tanatori de Les Corts de Barcelona.