Notícies

Gravació d'un nou disc del grup GASP, amb una sardana a 8 mans
Dv. 07-Feb-2020

El col·lectiu GASP, que integren Daniel Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí, ha gravat aquests dies el seu 4t disc. Serà un nou recull amb 17 sardanes, una de les quals és fruit de la tasca compositiva dels 4 components.

Així, aquesta nova obra conjunta es titularà Connectats i és una proposta especial. A més a més, és la 1a sardana a la història fruit de 4 autors diferents. D'altra banda, com als volums precedents, la gravació recopilarà 4 sardanes de cada autor, que ja s'han estrenat, però sense enregistraments. Per exemple, de Gasulla hi haurà De Peralada a Barcelona, que va ser premiada al concurs Ceret-Banyoles l'any passat; d'Alcalà, 25 anys màgics, estrenada també al 2019; de Santiago, El castell de Gurb, que va sonar també per 1a vegada l'any passat; i de Paulí, Viure ballant, nova d'aquest 2020.

La part musical va a càrrec de la cobla Bohèmia, una formació especial en què s'hi junten diversos músics de diverses cobles diferents per a aquest projecte. Enguany, per exemple, hi actuen Enric Ortí, Ivan Alcazo, Pep Moliner, Ivan Babiloni, Jordi Serrano o Francesc Gregori.

L'edició anirà a càrrec d'Audiovisuals de Sarrià i es preveu fer la presentació del disc el darrer trimestre de l'any. El color unitari d'aquesta gravació serà el groc, després que les 3 precedents hagin tingut el vermell, el blau i el verd com a protagonista.

Aquest nou disc compta amb el suport de la Confederació Sardanista de Catalunya a través del seu paquet d'ajudes per incentivar la creació de nous enregistraments.

El col·lectiu GASP va rebre el Premi Capital de la Sardana 2018 a les Iniciatives Renovadores pels seus concerts per a la presentació de cada un dels 3 discs que ha editat fins al moment.