Notícies

'Festa Major', nou disc d'una nova col·lecció de la Contemporània
Dt. 24-Mar-2020

La cobla Contemporània llançarà aquest mes de març un nou disc: el 1r d'una nova col·lecció, titulada 'Festa Major'. Per acabar de fer viable el projecte té actiu un sistema de recopilació de fons popular a través de Verkami, fins el dimarts 31 de març.

El volum inclourà alguns dels grans èxits musicals dels 25 anys d'existència de la cobla, així com algunes novetats. Per tant, s'hi podrà escoltar en sardana arranjaments de bandes sonores de pel·lícules, de cançons del pop i el rock i d'altres estils. Alguns dels títols versionaran els darrers èxits de Rosalía, la coneguda sardana sobre el Despacito, Satisfaction dels Rolling Stones, la banda sonora d'Els 7 magnífics o Grease, Sonrisas y lágrimas o Star Wars, la versió en sardana i galop de Bella ciao o La Cucaracha. En total seran 14 sardanes d'autors com Jeroni Velasco, Robert Agustina, Olivier Marquès, Dani Gasulla o Martí Fontclara, entre d'altres. També hi haurà en format galop la citada versió de la mencionada cançó de Bella ciao.

Les aportacions per acabar de concretar el projecte busquen recopilar 1.859 € i de moment ja s'ha superat els 1.600 €. Es poden fer donacions per diversos valors, amb unes recompenses proporcionals. Així, si s'aporten 12 € es rep el disc a casa. Si es donen 20 €, el disc conté una dedicatòria personalitzada amb la signatura de tots els membres de la cobla. Per 50 € també es fa una menció de cada mecenes a les xarxes socials i es poden escollir 2 discs de la producció de la Contemporània. Si es fa una aportació de 150 € a més a més es pot assistir a un sopar amb la cobla i els seus col·laboradors. Aquesta opció està limitada a 8 persones. El projecte també el va destacar Vilaweb a la seva secció destinada a promocionar projectes de Verkami.

La cobla en publicarà 2.000 còpies, una quantitat molt elevada considerant els estàndards actuals d'edició musical. La idea és que la meitat s'enviï als ajuntaments de Catalunya per fer-ne difusió. En aquest sentit, ha de servir de promoció perquè aquells que siguin aliens al so i el món de la cobla descobreixin que les sardanes poden ser alguna cosa més que les composicions tòpiques. De fet, la gravació total dura una mitja hora, ja que només hi sona 1 de curts i 1 de llargs. Així qualsevol desconeixedor del nostre sector que l'escolti el trobarà més accessible.

L'edició correspon a Audiovisuals de Sarrià i es podrà comprar per 10 € a les actuacions de la Contemporània. A més a més, com a novetat, la cobla ha buscat crear un producte el més sostenible possible. Per això la capsa és de cartró en lloc de plàstic, malgrat encara es faci servir una bosseta protectora d'aquest material.

Aquest disc nou s'emmarca en els 25 anys de celebració de la cobla. Ha comptat amb el suport de les ajudes de la Confederació Sardanista de Catalunya i la Fundació Universal de la Sardana.