Notícies

Estrena d'una obra per a cobla i percussió de Salvador Brotons al Festival de Pasqua de Cervera
Dj. 28-Mar-2019

El proper dijous 18 d'abril, en el marc del Festival de Pasqua de Cervera, a les 21:00 h., al Paranimf de la Universitat de Cervera, s'hi estrenarà una obra per a cobla ampliada, coral i percussió de Salvador Brotons. El compositor i director serà l'ambaixador d'aquesta edició i la seva nova composició es relaciona amb Cervera com a Capital de la Cultura Catalana 2019.

L'obra té format de poema simfònic i es titula 660 anys i hi participarà la cobla Mediterrània, la Coral Polifònica de Puig Reig i Robert Armengol a la percussió. És una obra en un únic moviment, amb una durada d'uns 13 minuts. El seu títol fa referència a l'efemèride de la institucionalització de la Generalitat de Catalunya, produïda a Cervera el 1359 pel rei Pere III. Per això el seu contingut musical expressa els poder de l'època i l'evolució de la Generalitat al llarg de la història, amb la seva època d'esplendor, crisis i lluites fins arribar al moment actual. Segons el propi Brotons "és una obra molt variant on hi passen moltes coses: és una obra complicada".

La direcció musical anirà a càrrec del propi Salvador Brotons i el director del projecte n'és Josep Maria Sauret, responsable del Festival. El concert constarà de 2 parts: la 1a se centrarà en música per a cobla amb títols, entre d'altres, com Puigsoliu de Joaquim Serra o Camperola, d'Eduard Toldrà, a part de l'estrena de l'obra de Brotons. La 2a part comptarà amb diverses peces per a coral, la sardana en format depoema simfònic Sant Jordi triomfant de Francesc Pujol o una altra estrena: la versió per a cobla i coral de la sardana Per tu Catalunya del mateix Salvador Brotons.

Aquesta és la 9a edició d'aquest festival de música, que es planteja com "l'aposta estratègica de la capital de la Segarra que ja és una referència del sector de la música clàssica a Catalunya". Enguany se celebrarà del dijous 11 d'abril al diumenge 21 d’abril, amb 10 produccions diferents. La proposta d'enguany "presenta una línia de continuïtat que consolida la seva aposta per combinar talent nacional i local, així com la inclusió, en la programació, de música de formats i estils diversos".