Notícies

Envoltar la catedral de Tarragona: el gran repte per celebrar els 40 anys de l'Agrupacó Sardanista Tarragona Dansa
Dt. 11-Jun-2019

El proper diumenge 23 de juny, a partir de les 18:00 h., l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa proposa envoltar la catedral de Tarragona amb una anella gegant. Aquest esdeveniment és el més destacat de les diverses activitats que organitza l'entitat per celebrar els seus 40 anys.

Qualsevol persona, sardanista o no, de Tarragona o d'altres indrets, hi pot participar. Tothom s'hi pot registrar, per escollir un dels 5 trams que encerclen la catedral tarragonina. La idea és, segons l'organització, "un acte de ciutat, de carrer, no de teatre" amb la voluntat, justament, de motivar per particpar-hi. I és que a més a més es vol que sigui un esdeveniment de rècord. L'objectiu és "fer visible la sardana d'una manera diferent: fora de la Rambla, amb un acte per a sardanistes, no sardanistes, turistes, curiosos... obert a tothom". En aquest sentit, fins i tot, encara que hi hagi persones que no s'hagin inscrit abans, ho podran fer el mateix dia in situ i anar al tram que li correspongui.

En total cobrir 600 metres, de manera que des de l'organització estimen que amb 450 persones amb els braços estirats serà suficent, però com més gent hi participi, millor. El perímetre estarà sonoritzat, hi haurà fotògrafs i vídeocàmeres arreu per captar imatges espectaculars, i fins i tot rom cremat.

S'interpretaran 3 sardanes al Pla de la Catedral, i a les 18:30 h., tothom haurà d'anar cap al seu tram, on es tallarà el trànsit. Quan la rotllana estigui formada, la cobla interpretarà una sardana especial, que s'anunciarà properament. Un cop finalitzada aquesta gran rotllana, els participants tornarà davant la catedral on es faran rotllanes concèntriques per fer una altra imatge de gran potència.

Aquest repte l'organitza l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa i hi col·laboren l'Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona, Omnium Cultural i JJ Comunicacions, l'empresa que farà possible la sonorització d'aquest esdeveniment tan ambiciós.

L'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa és coneguda sobretot per les colles de sardana esportiva: Xerinola, com a colla Alevina; Petits Tarragona Dansa, colla Infantil; Jove Tarragona Dansa, Juvenil; Tarragona Dansa, Gran; i Toc de Dansa, Veterana. L'entitat celebra enguany els seus 40 anys i ha planejat diversos esdeveniments per commemorar-ho i difondre la seva tasca. A part d'aquest encerclament, també han ofert un espectacle especial, han participat a l'Aplec Internacional de Copenhaguen o han pujat a Montserrat, entre d'altres projectes.