Notícies

Els discs de La Sardana de l'Any, disponibles a través de les plataformes musicals digitals
Dv. 13-Mar-2020

Els discs de les 2 darreres edicions de la Final de La Sardana de l'Any ja es poden aconseguir. I per 1a vegada, serà a través de les diverses plataformes digitals de música com iTunes, Apple Music i Spotify. En un futur també estarà disponible a YouTube.

La presència d'aquestes gravacions a internet serà d'un mínim de 3 anys, ja que l'acord amb la discogràfica editora, Picap, és prorrogable. A més a més, a través d'aquestes plataformes també s'hi poden trobar la majoria dels altres discs de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Els discs es poden aconseguir de 3 maneres diferents: la 1a opció és a través d'Apple Music, en streaming i per subscripció; la 2a possibilitat és amb Spotify, per subscripció o amb la versió gratis però amb publicitat; i finalment amb iTunes, a través de la venda de l'àlbum o de les peces d'interès via descarrega electrònica.

Aquesta decisió és fruit de la desaparició gairebé definitiva del disc compacte en el format que el coneixem actualment. Com va passar al seu moment amb el casset o amb el disc de vinil (malgrat torni a estar de moda), ara el sistema de reproducció habitual és el format digital. Els equips de so, els cotxes o els ordinadors ja no tenen dispositius per reproduir música en format de disc, sinó que ara tot és digital, ja sigui amb connexió a internet o amb USB's.