Notícies

El Tradicionàrius d'enguany comptarà amb el so de cobla del grup Biflats
Dv. 12-Gen-2018

La 31a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) del barri de Gràcia de Barcelona tindrà enguany la participació de Biflats, una formació basada en la cobla sardanista. Serà el divendres, 9 de febrer, a les 22:00 h., en el marc de la Festa de Carnaval, amb el títol de 'Catalan fanfare!'

Biflats uneix el so i la potència de la cobla amb ritmes i sons diferents d'aquesta formació. El seu objectiu és trencar motlles i fer arribar la festa i la diversió amb alguns dels nostres instruments més tradicionals. Així, el grup busca oferir una estona de diversió i festa dins de la sessió de festa de carnestoltes. Serà una proposta basada en el seu 1r disc, amb nous temes i un espectacle renovat. La direcció correspondrà al dramaturg Martí Torras, que ha desenvolupat diversos projectes escènics i programàtics per a grups tan coneguts com La Pegatina, Els Catarres, Les Mamzells, BlauMut o Strombers.

Els integrants de Biflats són Marcel Dalmau a la veu; Xavi ‘Pendón’, com a veu, tenora i clarinet; Edgar Massegú a la veu i percussió; Raül Gallego com a veu i trompeta; Joan Gómez, flabiol; Adrià Sánchez i Jordi Casas, tibles; Ferran Miàs; tenora; Jordi Sacristán, trompeta; Darío García, trombó; Eduard Prats, fiscorn; Oscar Bas, bombardí; Moisès Hidalgo, tuba; Pep Sànchez, baix i Pep Solà, bateria.

Aquest actuació serà just després de la del grup FanFarra amb la proposta 'Fem farra'. Les entrades valdran 12 € però la compra anticipada via https://entradium.com/ca/entradas/tradicionarius-2... les deixa per 10 €. Els 'Amics del CAT' les podran aconseguir per 6 €.

El 1987 l'Associació Cultural TRAM, integrada per músics i persones interessades en la promoció de la música i la cultura tradicional catalana, van endegar el 1r Festival Tradicionàrius, que va esdevenir la mostra més important de la música d'arrel tradicional arreu dels països de llengua catalana. 5 anys més tard amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona com a gestor del centre cívic L'Artesà, a Gràcia, es va crear l'actual CAT. El Festival d'aquest any recupera el format habitual de 3 mesos de programació i ha començat aquest divendres, 12 de gener, i durarà fins el divendres, 23 de març.

Diversos premis han reconegut el Festival, l'Associació Cultural TRAM i alguns dels seus integrants, com ara la Medalla d'Honor de Barcelona, el Premi Ciutat de Barcelona, els Premis Altaveu, els Premis Nacionals de Música, els Premis Enderrock o els Premis Ateneus.