Notícies

El Tradicionàrius 2019 programa el nou projecte de la Cobla Catalana dels Sons Essencials
Dj. 10-Gen-2019

El Festival Tradicionàrius ha presentat la seva programació per a aquest any 2019 i, entre les seves propostes hi consta la Cobla Catalana dels Sons Essencials. La seva actuació serà el divendres 18 de gener, a les 22:00 h., i servirà per presentar el seu disc Si són flors, floriran.

Aquest treball es basa en cançons sobre la terra, l'amor, el compromís i l'actualitat per remarcara que allò petit pot arribar a ser molt gran. Les peces són de gèneres diversos, com la sardana, la jota, la rumba o el ball pla, amb un tractament desenfadat. Aquesta idea va en línia dels espectacles que ha desenvolupat fins ara la formació, en què fusiona estils. Les entrades pel concert valen 12 € però si s'és membre dels Amics del CAT van a meitat de preu (6 €).

Els integrants de la Cobla Catalana dels Sons Essencials són Jordi Campos, tible, barítona i saxo; Alfons Rojo, guitarra; Toni Rocosa, tenora i clarinet; Pep Moliner, fiscorn i trombó; Pere Olivé, percussions; Joan Moliner, flabiol i tamborí; Ivó Oller, trompeta; Xarli Olivé, bateria; Heura Gaya, veu i gralla i Marcel Casellas, contrabaix, pandero i direcció.

A part d'aquesta proposta, el Tradicionàrius d'enguany ofereix fins a 60 espectacles. Algunes de les més destacades són Electrogralla, com a espectacle inaugural; l'actuació de Pep Gimeno 'Botifarra' amb el músic tunisià Ahmed Touzani; el concert d'homenatge al cantautor Pete Seeger amb la presència de Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Grup Coses, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Joana Gomila i el grup Tren Seeger; o el nou disc de Caïm Riba. Així, el Festival durarà 3 mesos, de meitats de gener fins a meitats d'abril amb un variat programa..

El Tradicionàrius compta amb més de 30 anys d'història. En concret, aquesta n'és la 32a edició, i és un dels referents en oferir actuacions de tipus folk i populars. El seu origen es deu a l'Associació Cultural TRAM, integrada per músics i persones interessades en la promoció de la música i la cultura tradicional catalana, que el 1987 van endegar el 1r Festival Tradicionàrius 5 anys més tard amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona com a gestor del centre cívic L'Artesà, a Gràcia, es va crear l'actual Centre Artesà Tradicionàrius (CAT).

Diversos premis han reconegut el Festival, l'Associació Cultural TRAM i alguns dels seus integrants, com ara la Medalla d'Honor de Barcelona, el Premi Ciutat de Barcelona, els Premis Altaveu, els Premis Nacionals de Música, els Premis Enderrock o els Premis Ateneus.