Notícies

El programa 'Coblejant' de 'Ràdio Calella' arriba a 100 emissions
Dt. 04-Des-2018

El programa 'Coblejant' de Ràdio Calella Televisió ha assolit la xifra de 100 emissions aquest passat diumenge 2 de desembre. A més a més, és una programa que es pot escoltar a una cinquantena d'emissores més d'arreu dels Països Catalans: des de Ràdio Arrels, a Perpinyà, fins a emissores de Tarragona, Lleida, Girona, Barcelona i Mallorca.

"Quan vam començar - explica Queralt Pedemonte, una de les responsables del programa - volíem trencar el model de programa sardanista que hi havia, però no esperàvem arribar a tantes edicions. En aquest sentit, ens fa molta il·lusió el programa 100 i com creix l'emissió a d'altres ràdios."

L'equip del programa l'integren Queralt Pedemonte, Jordi Terme, Jordi Rubio i Eudald Font. Pedemonte s'ocupa sobretot de continguts i el muntatge, mentre que Rubio s'encarrega de reportatges i cròniques d'activitats sardanistes. Font hi aporta el vessant humorístic i Terme se centra sobretot en la part tècnica. De fet, Jordi Terme ja tenia experiència com a tècnic i presentador a d'altres programes sardanistes a les ràdios de Santa Susanna i Sant Cebrià de Vallalta. Paral·lelament, cal destacar que Jordi Rubio és de Canovelles i Eudald Font d'Igualada, però el projecte els va entusiasmar des del principi i per això hi participen activament.

L'emissió número 100 ha consistit en explicar la trajectòria sardanista de l'equip i les sardanes que els han marcat. També hi ha ofert les seccions habituals de notícies, agenda i la votació de La Sardana de l'Any, entre d'altres.

Ràdio Calella comptava al seu moment amb 2 programes sardanistes, però amb el pas del temps s'han deixat de fer. 'Coblejant' va arribar a la ràdio a l'estiu del 2016, quan encara en quedava 1, i ara és el programa de referència no només a la seva població i rodalies, sinó a molts d'altres indrets de Catalunya. La iniciativa per assumir aquesta tasca va ser de la pròpia Pedemonte, quan l'entitat sardanista local va advertir que un dels programes plegava. Així, malgrat 'Coblejant' no està directament vinculat amb l'Agrupació Sardanista de Calella, difon totes les seves activitats i notícies, i l'entitat facilita al programa en format de simbiosi tot allò que necessita.

La celebració d'aquests 100 programes és una molt bona notícia per a l'espectre comunicatiu sardanista, sobretot perquè al capdavant del projecte hi ha joves.