Notícies

El president Puigdemont dóna suport la sardana en el marc del Dia Universal
Dv. 02-Jun-2017

Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, ha expressat el seu suport vers la sardana en el marc del bicentenari de Pep Ventura, dins de la celebració del Dia Universal de la Sardana.

El seu suport vers la nostra dansa es concreta en un missatge de 7 paràgrafs en què recorda la seva relació amb la sardana i desgrana com de significativa i atraient és aquest ball. Tanmateix, hi destaca especialment la seva adhesió perquè la sardana s'integri al Patrimoni Immaterial de la Humanitat quan afirma que "em sumo al desig que La Sardana sigui inscrita en la llista representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per al Unesco. Una tasca endegada per la Confederació Sardanista de Catalunya que segur que veurà els primers fruits si compta amb la complicitat i el suport de tots i cadascun de nosaltres". A més a més, també assegura que "la sardana em representa i ens representa" i acaba amb el desig "que no s'apagui mai aquesta banda sonora que és la sardana i que ens acompanya en els moments més especials de la nostra vida i del país que tinc l'honor de presidir".

La Confederació Sardanista de Catalunya ha fet arribar aquest missatge a totes les entitats perquè diumenge, 18 de juny, en el marc del Dia Universal de la Sardana, i amb la interpretació d'Una mirada de Pep Ventura, es llegeixi el text. També s'ha incitat a les diverses emissores i programes de sardanes que s'hi emeten que el redifonin.

Enguany se celebren els 200 anys del naixement de Pep Ventura, i per aquesta raó la sardana unitària del Dia Universal de la Sardana és la seva composició Una mirada. En serà la versió que va arranjar Lluís Albert i que es va estrenar el 2015. Totes aquelles cobles o entitats que en vulguin la particel·la o una gravació pels esdeveniments que celebrin el diumenge, 18 de juny, poden contactar amb la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya. Així, totes les activitats sardanistes d'arreu del món, fins i tot de l'estranger, quedaran agermanades.