Notícies

El Premi Floricel Rosa d'Or espera candidatures
Dl. 25-Mar-2019

La 52a convocatòria del premi Floricel Rosa d'Or, de l'Agrupació Sardanista i Cultural Floricel d'Anglès, espera candidatures: la data límit per fer-les arribar és el dimarts 30 d'abril.

Poden presentar candidatures entitats de caire sardanista i la mateixa Junta de l'Agrupació Sardanista i Cultural Floricel d'Anglès. Per fer-ho, s'ha de remetre una carta a l'entitat, a l'apartat de correus número 15, 17160 d'Anglès, o bé un correu electrònic a floricel.angles@gmail.com. Cada candidatura que es presenti ha d'anar acompanyada d'un document en què hi consti la següent documentació: nom, cognoms, adreça i població del sardanista proposat i una descripció "dels mèrits en virtut dels quals es considera que el fan mereixedor del premi". En qualsevol cas, cada entitat només pot presentar una proposta de premiat.

El guanyador rep una rosa d'or que elaboren els artesans de Calvo Joiers, i una placa commemorativa. El premi es lliura el mateix dia de l'Aplec, que enguany serà diumenge 16 de juny, a la tarda, durant la seva celebració.

L'objectiu del guardó és "premiar i retre homenatge a la tasca abnegada d'un sardanista, home o dona, que per la seva vocació al servei i al foment de la sardana mereixi ésser proclamat sardanista exemplar". D'aquesta manera, està obert a "qualsevol sardanista sense cap mena d'excepció, entenent per sardanista aquella persona que comprèn allò que la sardana expressa i se'n fa ressò cultivant-la amb amor i entusiasme".

El guardó Floricel Rosa d'Or és un dels més prestigiosos del món de la sardana per la seva antiguitat, el seu objectiu i pels premiats que ha tingut. Es va iniciar el 1967 i l'han obtingut personalitats del món de la sardana com la presentadora radiofònica Francina Boris, l'actriu i presentadora de ràdio Maria Matilde Almendros, el periodista i dinamitzador Josep Ventura, el divulgador sardanista Sebastià Gràcia, el fundador de l'Infosardana Antoni Anguela, el capdanser de la colla Violetes del Bosc Sebastià Alba, la periodista i radiofonista Montserrat Juvanteny, l'estudiós de la sardana i escriptor Lluís Subirana o l'impulsor de la sardana a la Catalunya nord Josep Vidalou. L'any passat el guardó el va rebre Francesc Fonalledas, de Tossa de Mar.