Notícies

El Premi de Masquefa, declarat desert, amb 3 accèssits
Dt. 09-Abr-2019

Segons el criteri del jurat del Premi de composició de música per a cobla Masquefa i Montgrins 2019, enguany el certamen ha quedat desert. Tot i així, s'ha concedit 3 acccèsits als compositors Anna Serra, de Santa Coloma de Farners; David Llorens, de Barcelona i Xavier González, de Blanes. Aquesta resolució s'ha sabut a Masquefa aquest passat diumenge 7 d'abril durant el concert en què la cobla Montgrins ha estrenat aquestes obres, en el marc del festival de música 'Masquefa sona bé'.

El veredicte ha sigut per unanimitat i els 3 membres del Jurat han considerat escaient repartir 3 accèssits. Les obres guardonades han sigut Universos Paral·lels, d'Anna Serra; Eris, de David Llorens i Lament al mar, de Xavier González. Cadascun dels compositors ha obtinguta una recompensa de 500 €. Els membres del Jurat han sigut els reconeguts directors i compositors Josep Prats, Marcel Sabaté i Jesús Ventura.

Aquest premi de composició de música per a cobla l'impulsa la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Masquefa i compta amb la col·laboració de la Cobla Montgrins i l'organització del festival Masquefa sona bé. L'objectiu del premi és "promoure la composició i la interpretació de la música per a cobla". Enguany s'arriba a la 3a edició del premi, que anteriorment han guanyat Jordi Castellà i, ex aequo, Ramon Cardo amb Gerard Pastor.

La relació de la cobla-orquestra Montgrins amb Masquefa i aquest premi és fruit dels vincles entre ambdós ens des de l'estiu del 1947, quan la formació musical hi va actuar per la Festa Major. Des de llavors la relació s'ha mantingut i músics i vilatans han anat teixint lligams. Per aquesta raó, en el marc dels 70 anys de lligams es va crear aquest premi per tal d'incitar els músics a escriure i interpretar música per a cobla i al públic a escoltar-la.