Notícies

El Palau de la Música Catalana oferirà el projecte educatiu 'Cobla 2.0'
Ds. 01-Des-2012
El Palau de la Música Catalana ha presentat aquest passat novembre el seu projecte educatiu de concerts i tallers per a la propera temporada i hi sobresurt l'anomenat 'Cobla 2.0', amb la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. L'edició serà el 3 de febrer, a les 12:00 h., a la Sala de Concerts, a un preu d'11 €.

'Cobla 2.0' serà un espectacle on els músics també faran d'actors sota la supervisió del dramaturg Jordi Oriol. També comptarà amb la presència de l'actor Carles Lobo. L'objectiu és "trencar els estereotips d'aquest repertori", segons Gemma Canadell, directora del projecte. Així, es farà una fusió de la cobla amb la música contemporània, el hip hop i el funky. Així, segons el propi Palau, "músics i públic esdevindrem còmplices d'una nova manera d'entendre i viure la música per a cobla".

La possibilitat que la cobla pugui arribar de manera directa a un públic familiar, que inclou, evidentment, nens de totes les edats, permetrà normalitzar la capacitat musical de la cobla, el que és una molt bona notícia pel col·lectiu sardanista. De fet, des de la Sant Jordi-Ciutat de Barcelona s'indica que "és molt positiu que en els temps actuals s'aposti per aixecar noves produccions. A més a més, és un repte atès que hi ha també el vessant actoral i memorístic".

Tot el projecte educatiu del Palau contempla fins a 102 concerts i 104 i serà autofinançat, ja el pressupost és de 492.000 euros, dels quals 350.000 euros es recuperaran per taquillatge i la resta, 142.000 euros, a través del patrocini.