Notícies

El Grup Bon Preu patrocinarà connexions radiofòniques amb concursos de sardanes
Ds. 23-Set-2017

La Confederació Sardanista de Catalunya ha arribat a un acord amb el Grup Bon Preu perquè aquesta cadena de botigues i supermercats patrocini connexions de Catalunya Ràdio als concursos de sardana esportiva. Serà en el marc del tram final de la temporada 2017, durant els programes 'El Suplement' i 'Mans'.

Les connexions les capitanejarà Quim Rutllant, presentador del 'Mans', i conegut difusor del món de la sardana i la cobla. Es preveuen diverses intervencions per parlar de com evoluciona el concurs, resultats i d'altres dades d'interès. També s'intentarà gestionar peces periodístiques amb declaracions per intentar que s'emetin al llarg de la programació i els informatius de l'emissora.

Així, el 1r és el concurs de la Catedral de Barcelona, d'aquest diumenge, 24 de setembre. en el marc de les festes de la Mercè. Aquesta cita serà la seu d'una de les jornades de la Final del Campionat de Catalunya Gran A i de la Final del Campionat de Catalunya Veterà B. El concurs de la Catedral l'organitzen les colles sardanistes de Barcelona ciutat. Fins fa uns anys era un concurs lliure, sense implicació amb el Campionat de Catalunya. La voluntat de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya perquè el Campionat tingués major ressò va implicar que el concurs de la Catedral es convertís en un aparador del món de la sardana esportiva. El fet de celebrar-se en el marc de la Festa Major de Barcelona, l'espai cèntric de la ciutat on s'organitza i la gran quantitat de públic català i estranger que s'hi congrega facilita aquest tasca de difusió. Enguany hi participaran 27 colles d'arreu de Catalunya.

Les cites previstes per a aquesta cobertura mediàtica són d'altres concursos de la Fase Final del Campionat de Catalunya. Així, les altres connexions seran a Banyoles, el diumenge, 22 d'octubre, com a Final Veterana A; a Girona, el dimecres, 1 de novembre, com a darrera jornada de la Final Veterana A; a Valls, el diumenge, 5 de novembre, com a Finalíssimia Alevina, Infantil i Juvenil; a Balaguer, el diumenge, 12 de novembre, com a darrer concurs de la Final Gran o Absoluta A i a Figueres, el diumenge, 3 de desembre, com a Final del Campionat de Punts Lliures, i en el marc de Figueres, Capital de la Sardana 2017.

L'any passat ja es van desenvolupar unes connexions similars als concursos també de Balaguer, Valls, del Campionat de Catalunya de Lluïment, i Manresa, que va acollir la Final del Campionat de Punts Lliures. Enguany es repeteix i s'amplia l'experiència amb un programa i horari de màxima audiència i representativitat de tot el territori. I a més a més, s'ha aconseguit el suport de Bon Preu Esclat com a patrocinador.

El Grup Bon Preu ja havia arribat a d'altres acords previs amb la Confederació Sardanista de Catalunya per tal de difondre i ensenyar la sardana a través de les colles de sardana esportiva. Es desenvolupaven tallers d'ensenyament sardanista i exhibicions de colles a alguns supermercats en moments concrets de l'any. Ara, amb aquest acord, el format de relació canvia i permetrà arribar un major número de persones. A més a més, reafirma la seva implicació en favor de la tradició i la cultura catalana.

El Grup Bon Preu és una empresa d'alimentació amb seu central a les Masies de Voltregà i més de 160 establiments a Catalunya i que dóna feina a més de 4.000 treballadors.